Hava Durumu

Yusuf Erdoğan için hukukçular bekleniyor

Cumhurbaşkanı kararından sonra yerli oyuncuların ücretlerini döviz yerine Türk Lirası üzerinden alıp almayacakları belirsizliğini korurken Bursaspor'da ücretini Euro olarak alan tek futbolcu Yusuf Erdoğan için hukukçuların vereceği karar bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yusuf Erdoğan için hukukçular bekleniyor

İKİ YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kira mukavelelerinin döviz değil Türk Lirası'na çevrilmesi spor kamuoyunun son günlerde en çok tartıştığı konuların başında geliyor. Türkiye'de birçok kulüp yerli ve yabancı oyuncuların ücretlerini döviz üzerinden ödüyor. Cumhurbaşkanı kararının futbol piyasasını nasıl etkileyeceği belirsizliğini korurken, Kulüpler Birliği Vakfı konuyla ilgili hukukçulara danışma kararı aldı. Bursaspor'da yerli oyuncular içinde ücretini döviz üzerinden alan tek isim ise Yusuf Erdoğan. Yeşil Beyazlı kulüple geçen sezon 3 yıllığına sözleşme imzalayan Yusuf Erdoğan ilk yıl için 800, bu sezon 900, gelecek sezon da 1 milyon Euro alacak.

BAŞKANLARLA GÖRÜŞTÜM

Konuyla ilgili Bursaspor Başkanı Ali Ay, Bursa Hakimiyet'e açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı kararını diğer kulüp başkanlarıyla gö-rüştüklerini söyleyen Başkan Ali Ay, "Hem federasyon hem de Kulüpler Birliği bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Hukukçular araştırıyor." dedi. Takımda yerli oyuncular içinde sadece Yusuf Erdoğan'ın ücretini döviz üzerinden aldığını dile getiren Başkan Ali Ay, "Teknik heyetimiz de dahil Yusuf dışındaki tüm yerli oyuncularımız ücretlerini TL üzerinden alıyor. Yusuf'la elbette konuşacağız. Hukukçuların kararını bekliyoruz. Eğer Türk Lirası'na dönüş olursa sanırım yeni sözleşmenin tarihindeki kur baz alınır. Beklemedeyiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.