Hava Durumu

Zafer'in hedefi yüksek

Zaferspor Başkanı Şaban Sönmez, önümüzdeki sezon hedeflerinin profesyonel lig olduğunu söylerken, Kırmızı Beyazlılar'ın genç futbolcusu Hakkı Türker, geçtiğimiz yılın kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zafer'in hedefi yüksek

"AMAÇ PROFESYONEL LİG"

AS TV'de yayınlanan "Spor Özel" programında bu hafta Bursa'nın en köklü amatör camiası Zaferspor vardı. Kırmızı Beyazlılar'ın Başkanı Şaban Sönmez ve Zafersporlu genç futbolcu Hakkı Türker, İrem Özyılmaz'ın hazırlayıp sunduğu programda biten sezona ve gelecek yıldaki hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Camia olarak bu sezonu Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bursa temsilcileri arasından en başarılı sıralamada bitirdikleri ancak bunun kendileri için yeterli olmadığı söyleyen Kırmızı Beyazlılar'ın Başkanı Şaban Sönmez, "Zaferspor olarak bu sezonu 8. sırada bitirdik. Ancak BAL'ın biraz garip bir fikstürü var. Bu sezon Bursa takımları içerisinde en iyi dereceyi alan takım olduk. Daha iyi bir sezon olabilirdi olmadı. Önümüzdeki sezon daha iddialı bir kadro oluşturacağız. Hedefimiz profesyonel lig. Tesislerimiz birçok profesyonel takımdan iyi durumda ve profesyonel ligi hak ediyoruz" dedi.

"HATALARDAN DERS ÇIKARDIK"

Türkiye'de belediye desteği olmadan amatör kulüp idare etmenin maddi açıdan çok güç olduğunu söyleyen Başkan Sönmez, "Amatörde takım idare etmek gerçekten gönül işi. Biz yaptığımız işleri ve desteklerimizi gönüllü olarak yapıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan amatör kulüpleri destek vermesi için yatırım bekliyoruz" diye konuştu. Geçtiğimiz sezonun kendileri açısından iyi geçtiğini ve tecrübe kazandıklarını söyleyen Zafersporlu genç futbolcu Hakkı Türker, " 4-5 sezondur Zaferspor forması terletiyorum. 2 sezondur A takımda forma giyiyorum. Bu sezon benim için güzel geçti. Bu sezon şanssız maçlarımız oldu. Zayıf takımlara karşı talihsiz puanlar kaybettik. Önümüzdeki sezon bu hatalarımızı düzelterek daha iyi pozisyon almak istiyoruz. Şu andaki performansımdan memnunum ama daha fazla üstüne koyarak ve kendimi geliştirerek Bursaspor'da oynamayı hayal ediyorum. Çok çalışıp bunu başaraca-ğıma inanıyorum" dedi

Karar bizi şaşırttı

1 ay önce Bursa'da oynanan ve yaşanan hadiseler sebebiyle her iki takımın da hükmen mağlup sayıldığı Sapanca Gençlikspor maçı hakkında da yorumda bulunan Başkan Sönmez, " 24. haftada sahamızda oynadığımız Sapanca Gençlikspor maçında bizim de şu an Fenerbahçe-Beşiktaş maçında olduğu gibi olaylar başımıza geldi ve mücadelemiz tatil edildi. Daha sonrasında her iki takım da hükmen mağlup sayıldı. Sapanca Gençliksporlu oyuncular bizim taraftarlarımızı tahrik etti. Ancak federasyon beklediğimiz kararı vermedi. Biz de karşılaşma kaldığı yerden devam etmek isterdik. Ulusal basında bıçaklama gibi ifadelere yer verildi ama kesinlikle böyle bir durum olmadı" diye konuştu.

Merkezden takım yok

Bursa'da profesyonel liglerde mücadele eden takımların şu anda Yeşil Bursa haricinde ilçe takımı olduğu ve Bursa merkezde takım olmamasının olumsuz bir şey olduğunu söyleyen Başkan Şaban Sönmez, "Maalesef Bursa merkezde profesyonel takım sıkıntısı yaşanıyor. İnegöl, Karacabey, Orhangazi hepsi ilçe takımları. Yeşil Bursa'da maalesef amatöre düşüyor. Başka şehirlere baktığımız zaman merkezden birçok takımın profesyonel olduğunu görüyoruz. Bence bu bir boşluk ve biz Zaferspor olarak bu boşluğu doldurmak istiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Zafer Basket" kuruluyor

Bu sezon basket takımı kuracakları müjdeleyen Zaferspor Başkanı Şaban Sönmez, "Mahallemizden ve camiadan gelen talep doğrultusunda gençlerimizin de isteğiyle önümüzdeki sezon Zaferspor Erkek Basketbol Takımı kuracağız. İlk sezonumuzda Bölgesel Ligler'den başlayacağız ve süreç ilerledikçe basketbolda da adından söz ettiren bir Zaferspor yaratacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.