Hava Durumu

Zam son gün belirlenecek

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasındaki görüşmelerde uzlaşılamayan teklifleri karara bağlamak için ilk kez toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zam son gün belirlenecek
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ''Beş gün boyunca toplantımızı sürdüreceğiz. 29 Mayıs günü kararımızı açıklayacağız'' dedi.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere Devlet Personel Başkanlığı'ndaki ilk toplantısına başladı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akyel, Anayasa'nın 53. maddesi ve 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri çerçevesinde, 2012-2013 yılı için başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını anımsattı.

Zam son gün belirlenecek
Toplantıya verilen arada gazetecilere açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, sabah yapılan oturumda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun çalışma takvimi belirlendiğini söyledi.
Buna göre bugün öğleden sonra Kamu Görevlileri Sendikaları heyetiyle kamu işveren heyeti başkanları veya temsilcilerinin dinleneceğini ifade eden Kahveci, yarın ve pazar günü de 10 hizmet kolunun temsilcilerinin Kurul'da görüş ve düşüncelerini anlatacağını dile getirdi.

Kahveci, pazar günü öğleden sonra Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin Kurul'a bilgi vereceğini, pazartesi tüm taleplerin değerlendirilerek, salı nihai kararın açıklanacağını söyledi.

Memura 2012 ve 2013 yılları için yapılacak zam oranlarının son gün değerlendirileceğini belirten Kahveci, ihtiyaç halinde kurulun çalışma saatlerinin uzatılabileceğini anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.