Hava Durumu

Zarrab'ın dava dosyasındaki fotoğrafı ortaya çıktı

New York'ta Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab mahkemeye getirildi. Zarrab, jürinin önüne çıktığı üçüncü günde ifade veriyor. Duruşma, Zarrab ile Atilla arasında geçen telefon görüşmesi tapelerinin yayınlanmasıyla başladı. Öte yandan zarrab'ın dava dosyasındaki fotoğrafı da ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zarrab'ın dava dosyasındaki fotoğrafı ortaya çıktı

ABD'nin New York kentinde tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması başladı.

Davada tanık olan Rıza Sarraf (Reza Zarrab), ifade vermeyi sürdürdü.

Dünkü duruşmada salona takım elbiseyle gelen Rıza Sarraf, iddialarına devam etmişti.

Zaman zaman şemayla anlatım yapan Rıza Sarraf, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ı yine suçladı.

Çağlayan'ın İranlı yetkililerle birçok kez bir araya geldiğini anlatan Sarraf, bu toplantılara kendisinin de katıldığını söyledi. Sarraf, bu toplantılarda Süleyman Aslan ve Hakan Atilla'nın da bulunduğunu belirtti.

Yaptırımları delmek için kullanılan metodun derinleştirilmesi amacıyla bazı kamu bankalarının kullanılmasının gündeme geldiğini söyleyen Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'e 100 bin dolar rüşvet verdiğini anlattı.

Rıza Sarraf, Mehmet Hakan Atilla'ya ise rüşvet vermediğini söyledi.

Davayı duruşma salonunda takip eden ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Zarrab'ın dava dosyasında bulunan fotoğrafını paylaştı.

2013 yılında ABD yaptırımlarının genişletilmesiyle altın ticaretinin kesintiye uğradığını iddia eden Sarraf, bunun yerine gıda ticaretine başladıklarını da öne sürdü.

Manhattan'daki Federal Tutukevi'nde bulunduğu sırada tehdit edildiğini söyleyen Rıza Sarraf, bu tehditlerin içeriği hakkında açıklama yapmadı.

Sarraf, aldığı tehdit nedeniyle FBI'ın korumasındaki bir yere nakledildiğini de dile getirdi.

Atilla'nın avukatlarından Cathy Fleming, savcılığın delil olarak sunduğu birçok belge, ses kayıtları ve WhatsApp mesajlarına da sürekli itirazda bulundu.

Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan New York Bölge Savcısı Joon H. Kim de duruşmayı takip etti.

"İran'a yönelik yaptırımları delme", "banka dolandırıcılığı" ve "kara para aklamak" gibi 7 ayrı suç atfedilen işadamı Rıza Sarraf geçen yıl mart ayında ABD'de tutuklanmıştı.

Sarraf, hücresine alkol sokmak ve gardiyanların cep telefonlarını kullanabilmek için onlara rüşvet verdiğini de itiraf etmişti.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise 27 Mart'ta JFK Havalimanı'ndan Türkiye'ye gitmek üzereyken gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.