Hava Durumu

Zehirlenen köpeği taksi ile hastaneye yetiştirdi

Bursalı hayvansever bayan avukat gece yarısı beslemek istediği sokak köpeğinin zehirlendiğini farkedince taksi tutup üniversitenin hastanesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zehirlenen köpeği taksi ile hastaneye yetiştirdi

Merkez Osmangazi ilçesi Muradiye Mahallesi'nde sokak köpeklerini besleyen Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan gece saatlerinde köpeklere yemek vermek için gittiği sırada bir köpeğin yerinde olmadığını ve ağzından köpükler çıkarak kustuğunu fark etti. Telefonuna sarılan avukat Babacan, olay yerine taksi çağırıp zehirlenen köpeği Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü. Veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından zehirlenen köpek ölmekten kurtuldu.
Sokak köpeğinin o bölgeden gönderilmesi için mahallede yaşayan vatandaşların imza topladığını, köpek gitmeyince zehirlediklerini iddia eden Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan köpeği sahiplenerek 'Cesika' adını taktı.



"Sokak hayvanlarının sorununun kaynağı insanlar"

Zor durumda kalmış sokak hayvanlarını sahiplenerek komşusunun bahçesinde bakmaya çalıştığını söyleyen Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, "Ben zorda kalan hayvanları kurtarmaya çalışıyorum, 6 tane köpeği komşumun bahçesinde besliyorum, gece yemek götürdüğüm sırada bir köpeğin yerinde olmadığını gördüm. Baktığımda bir kenarda kustuğunu fark ettim. Hemen taksiye atlayarak Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesine getirdim. Veteriner hekimler ölmek üzere olan bir köpeği acil müdahale ile hayata döndürdüler. Bir köpeği kurtardıkları için hepsine teşekkür ederim. Bu davranış umarım kamuoyuna örnek olur. Umarım insanlar canlıların hayatta kalması için mücadele verirler, öldürmek için değil. Sokak hayvanlarının sorununun kaynağı ülkemizde maalesef insanlar. Hala toplumsal olarak bilinçlenemedik, hala hayvanların doğa olduğunu kabul edemedik, onların bir canlı olduğunun farkına varamadık, hala insan olamadık." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.