Hava Durumu

Zekai Paşa ölümden kıl payı kurtulmuş! İlk kez duyacaksınız

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ilk günlerinde Azez'de suikast girişiminden son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Aksakallı Paşa'ya doğru yürüyen canlı bombayı bir yüzbaşı durdurmuş.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zekai Paşa ölümden kıl payı kurtulmuş! İlk kez duyacaksınız

Türkiye'nin Suriye sınırını kontrol altına almak ve güvenli hale getirmek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Son olarak El Bab'ın DEAŞ'tan temizlendiği harekat sırasında şimdiye kadar 69 askerimiz şehit oldu. Yüzlercesi de yaralandı. Büyük özveri ile yürütülen operasyonlarda bir çoğu da ölümden son anda kurtuldu. İşte bunlardan biri de operasyonu yöneten komutanlardan olan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'ydı. Aksakallı Paşa, 24 Ağustos 2016'da başlayan harekatın ilk günlerinde bombalı süikast girişiminden son anda kurtuldu. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın yazdığı ve yarın okuyucu ile buluşacak olan 'Özgür Şehit' adlı yeni kitabında bu bordo berelilerin başındaki Aksakallı Paşa'nın başından geçen suikast girişimi bütün detayları ile anlatılıyor. Ağar'ın anlatımına göre olay Suriye sınırı içindeki Azez'de gerçekleşti.

İşte o suikast girişiminin hikayesi:

"Gerçekten de ortalık çok karışık, kimin eli kimin cebinde belli değildi. Kimse bilmez, ama Aksakallı Paşa bile, bir intihar saldırısından ramak kala kurtulmuştu. Bir gün Azez'deydiler. Komutan ÖSO'nun kurduğu kontrol noktalarından birinde durmuş, ne yaptıklarını, nasıl yaptıklarını görmek istemişti. Bu anlarda yanlarına yerel kıyafetler içinde orta yaşlı bir adam (!) yaklaşmıştı. Adamın üzerine kuşandığı intihar feda yeleğini ve parmağının altındaki patlatma düzeneğini son anda fark etmişlerdi. Komutanın yanındaki deli göz yüzbaşı atak davranmış, burnuna yumruğu çaktığı gibi adamı yere indirmişti. Adam ayılıncaya kadar da üzerindeki bomba düzeneğini bozmuşlardı.

Anlık, apansız bir olaydı. Buralar böyleydi. Burası, insanlık tarihinin en kanlı ve en kirli savaşının yaşandığı Suriye'ydi ve bütün tehdit okları Türkiye'yi ve Türk askerini gösteriyordu. Hemen herkes DEAŞ ve PKK'yı bilirdi ya, eylemi gerçekleştirmeye çalışan canlı bomba DEAŞ'lı değil, başka bir örgüttendi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.