Hava Durumu

Zekeriya Öz'e kötü haber

Meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün bu karara ilişkin itirazları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulunca reddedildi. Bu isimlerin meslekle ilişkileri tümden kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zekeriya Öz'e kötü haber
Cumhuriyet savcıları Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Karaçöl'ün  haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar  veren HSYK 2. Dairesi, soruşturma sonunda bu kişileri meslekten ihraç  etmişti.
 
İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun, "Disiplin cezasının  uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile  mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte  görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmü gereğince  alınmıştı.
 
İhraç edilenlerin, bu karara ilişkin yeniden inceleme talepleri ise  HSYK 2. Dairesince reddedilmişti. Hakim ve savcılar, karara karşı Genel Kurul'a  itiraz etmişti.
 
HSYK Genel Kurulu da itirazları reddetti. Böylelikle meslekten ihraç  kararlarıyla ilgili itiraz süreçleri tamamlanmış oldu ve bu kişilerin meslekle  ilişikleri tümden kesildi.
 
Öz, Kara, Akkaş, Yüzgeç ve Karaçöl, HSYK'nın bu kararına karşı  Danıştay'da dava açabilecek
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.