Hava Durumu

'Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü gün; kara operasyonu sürüyor

(TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 3'üncü gününde kara operasyonuyla devam ediyor. Kilis ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, operasyon boyunca toplam 19 roket isabet ederken, 1 kişi öldü, 54 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü gün; kara operasyonu sürüyor

El Bab'da şehit düşen 72 askeri temsil eden, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 72 savaş uçağının 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de, Afrin'deki mevzileri bombalamasıyla başlayan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü güne girildi. İlk gün hava operasyonuyla belirlenen mevziler imha edilirken, TSK birlikleri, dün saat 11.05'te, Kilis'in Gülbaba mevkisinden kara birlikleriyle Suriye'ye girdi. Hem havadan hem de karadan ÖSO güçleriyle birlikte Afrin'in 5 kilometre içine kadar giren birlikler, 11 köyü PYD-YPG/PKK'dan aldı.



Türk jetlerinin 45 hedefi vurduğu Afrin bölgesinde operasyonlar, 3'üncü gününde devam ederken, Azez bölgesinde de teröristlerle ÖSO güçleri arasında sert çatışmalar olduğu bildirildi. Gece boyunca, Kilis ve Hatay sınırlarından topçu atışıyla destek verilen operasyona katılacak Türk askerleri ile ÖSO güçlerinin Hassa ilçesinin sınırına sıfır noktasındaki hareketliliği de sabah saatlerinde devam etti.

Tankların bakımını ve ikmalini yapan özel tankçı birlikleri, sabah hazırlıklarını sürdürdü. Çok sayıda 'M60T' tankı, art arda sıralandı. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO'ya bağlı birlikler de bulunuyor.


19 ROKET DÜŞTÜ

Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, operasyon boyunca, toplam 19 roket isabet etti. Her iki bölgede 1 kişi öldü, 17'si Suriyeli 54 kişi de yaralandı. Reyhanlı'da roketlerin isabet ettiği bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yeri hasar gördü.

Reyhanlı Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde, ilçedeki yerleşim alanına düşen 9 roketin bıraktığı hasarın izlerini temizlemeye başladı. Hatay Belediyesi Mehteran Takımı da Oğulpınar Hudut Karakolu'nda askerlere moral konseri verdi.



SINIRDAKİ EVLERE MERMİ İSABET ETTİ

Öte yandan Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG'liler tarafından ateşlenen uçaksavar mermileri, Kilis'te bulunan Çilolar köyündeki bazı evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı saldırıda, evlerin duvarlarında izler oluştu. Saldırının ardından sınır hattında konuşlu askerler, mermilerin geldiği terör örgütü mevzilerini ateş altına aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.