Hava Durumu

Zirvede kalite çıtası yükseliyor

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nda masaya yatırılan konuları anlattı. Uludağ'ın yıl boyu ziyaretçi ağırlayabilmesi için pek çok proje üzerine çalışıldığını söyleyen Vali Küçük, "Önemli olan nitelikli turisti çekebilmek" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zirvede kalite çıtası yükseliyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uludağ'ın dört mevsim ziyaretçi çekebilmesi için 5-6 Ocak'ta, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla çalıştay düzenlendi. AS TV ekranlarındaki Gözlem Kulesi programında, Bursa Hakimiyet gazetesi köşe yazarı Namık Göz'ün sorularını yanıtlayan Vali Küçük, "Uludağ kutsal 6 Olimpos Dağı'ndan bir tanesi. Özellikleri o kadar fazla ki; ormanlık alandır, milli park alanıdır. Doğal sit alanıdır; 30 tanesi sadece Uludağ'da olmak üzere 174 endemik bitkinin olduğu yerdir. Turizm ve kayak alanıdır. Dahası önemli bir su kaynağıdır. Böyle bir dağ yok. Ben hep diyorum, bir pırlantadır. Onun için bu dağı işliyorken pırlantaya gösterilen hassasiyet, özen ve dikkat gösterilmelidir" dedi.

KONGRE TURİZMİ

Hedeflerinin Uludağ'ın dört mevsim bir turizm destinasyonu haline getirmek olduğunu belirten Vali Küçük, "Uludağ'ın kayak yapılan kısımları dışındaki alanları zaten yılın geri kalan ayları kullanılıyor. Yazın Çobankaya, Kızılkaya, Sarıalan hafta sonları tıklım tıklım dolu. Burada kasıt, kayak merkezi bölgesindeki otellerin de yazın açık olabilmesi" ifadelerini kullandı. Bunun için de Uludağ'a kongre turizminin getirilmesi gerektiğini savunan Bursa Valisi, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu müjdeyi verdi. Buraya bir kongre merkezi yapılacak. Bir de kapalı araç parkı yapılacak. BTSO'nun yaptığı kongre inşaatı hızla yükseliyor. Devlet başkanlarının dahi ağırlanabileceği düzeyde bir yer olacak. Dört mevsim turizmle ilgili trekking, bisiklet turu, bununla ilgili güzergahlar ve çalışmalar da yapılacak" diye konuştu. Küçük, otellerde dönüşüm çalışmalarının dağın yapısına uygun mimaride başlatıldığını belirtirken, kaçak yapılaşmaya da taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

SORUN ZİYARETÇİ

Vali Küçük, 2017'de Uludağ'ı 1 milyon 618 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtirken, "Bu büyük bir rakam. Tahminim bu sene 2 milyon olacak. Hangi dağa 2 milyon insan çıkıyor soruyorum. Ziyaretçi sayısında bir azlık yok. Bizim sorunumuz ziyaretçi gelip gelmemesi değil. Paralı müşterinin gelmesi" dedi.
Uludağ'daki bu kalabalığın, turizm merkezi kimliğini baltaladığını vurgulayan Vali İzzettin Küçük, "Burası bir kayak merkezi. Burada günübirlikçi, piknikçi herkesi birbirine katıyoruz. Doğru değil bir alternatif bulmalıyız. İnsanların eğlenmesi tabii ki doğaldır ama onlara yer açmamız lazım. Dünyadaki kayak merkezlerine gidin bakın, mangallar yanıyor mudur kayak yapılan pistin yanında, ortasında. Bunu idareyi, kendimi eleştirmek için de söylüyorum. Buna müsaade etmememiz lazım, bunlar nitelikli müşteriyi düşüren şeyler" diye konuştu.
Uludağ'da zaman zaman yaşanan kayıp vakalarına ilişkin ise Vali Küçük tüm ziyaretçilerden belirlenmiş güzergahların dışına çıkmamalarını istedi.

Namık GÖZ'ün diğer köşe yazısı için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.