Hava Durumu

Zirvenin tek sahibi Bursaspor!

Süper Lig'de yerli futbolcuların attığı gollerden oluşturulan puan durumunda Bursaspor zirvenin sahibi oldu. Ligde yine yerli futbolculara en çok şans tanıyan takım unvanını Yeşil Beyazlılar elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2019 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zirvenin tek sahibi Bursaspor!

Kadrosunda 10 yabancı bulunduran Bursaspor Süper Lig'de yerli oyunculardan en çok faydalanan kulüp oldu. Yeşil Beyazlılar, geride kalan 20 haftalık değerlendirmede, Süper Lig'de yerli oyuncularına yabancılardan daha fazla süre veren takım klasmanında Bursaspor zirvede yer aldı. Samet Aybaba yönetimindeki Yeşil Beyazlılar gençleştirme operasyonuyla birlikte ilk 20 haftada toplam sürenin yüzde 59,2'sini yerli, yüzde 40,8'ini de yabancı oyunculara vererek en fazla yerli oyuncu oynatan kulüp konumuna geldi.

Süper Lig'in en çok yerli futbolcu oynatan kulübü Bursaspor, 'Yerli Puan Durumu' sıralamasında da kendisine ilk sırada yer buldu. Oluşturulan puan durumunda Bursaspor 39 puanla zirvede yer aldı. Süper Lig'in lideri Başakşahir 7'nci basamakta kaldı. Beşiktaş 2'nci, Trabzonspor 4'üncü, Galatasaray 9'uncu, Fenerbahçe ise 15'inci oldu. Bursaspor'da bu sezonki 19 golün yerli futbolculardan 4'üne Aytaç Kara, 3'üne Umut Nayir, 2'sine Umut Meraş, birer tanesine de Ertuğrul Ersoy, Ramazan Keskin ve Yusuf Erdoğan imzasını sattı.

Kazanmaya gidiyoruz

Bursasporlu Yusuf Erdoğan, Beşiktaş ile oynayacakları maçın farklı bir atmosfer taşıdığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Şehrimiz ve camiamız için önemli maç. Bu maçın atmosferi her zaman özel oluyor. Kazanmaya gidiyoruz. 3 puanı almak istiyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.