Hava Durumu

Zor oldu 500 oldu

Beşiktaş’ı evinde mağlup edip Avrupa Kupaları yarışında tekrar iddialı konuma gelen Bursaspor, Mersin İdmanyurdu karşısında varlık gösteremese de Pinto’nun golüyle sonuca gitmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2013 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zor oldu 500 oldu

Bursaspor deplasmanda oynadığı maçta Mersin İdmanyurdu’nu Pinto’nun golüyle 1-0 mağlup etti ve lig tarihindeki 500. galibiyetini aldı. Karşılaşmaya Timsah donuk başladı. İlk 45 dakika boyunca pozisyonları bulan ev sahibi ekip oldu. Özellikle Ivan De Souza ile Nduka’yı savunma arasına sokmaya çalışan Mersin, Ben Yahia ile bulduğu pozisyonlarda etkili olamadı. Oldukça sıcak havada oynanan mücadelenin ilk devresi 0-0 sona erdi. İkinci yarıya daha istekli başlayan Bursaspor’da Ferhat Kiraz 55.dakikada yerine Sestak’a bıraktı.

GOL PİNTO’DAN GELDİ

Yeşil Beyazlılar 64.dakikada golü buldu. Sestak pres yaparak Boum’tan topu kaptı ve Batalla’ya aktardı. Boum Batalla'nın ayağındaki topa müdahale etti ancak meşin yuvarlak Pinto'nun önünde kaldı. Şilili futbolcunun yaptığı vuruş önce Orkun'dan döndü ardından Batalla’nın şutu Pinto'nun önüne düştü. Tecrübeli futbolcu da ikinci vuruşunda topu ağlarla buluşturdu. 72’de Pinto ikinci kez ağları havalandırırken, yardımcı hakem Emre Suna ofsayt bayrağını kaldırdı. İlerleyen dakikalarda oyunu rölantiye alan Bursaspor maçtan 1-0 galip ayrıldı ve puanını 46’ya çıkardı.

Pinto coştu

Uzun bir süre ağları havalandıramayan Pinto, Beşiktaş maçının ardından Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında da golle buluştu. Şilili futbolcu ligdeki gol sayısını 8’e çıkardı. Pinto’nun toplamda bu sezon 13 golü bulunuyor.

Karaman Sağlam’ı yakaladı

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 9 haftada 6.galibiyetini aldı. Yeşil Beyazlılar’ın eski çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam ilk 19 hafta sonunda 6 maçtan 3 puanla ayrılmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı böylece genç teknik adamın galibiyet sayısını 9 haftada yakalamayı başardı.

Musa kart cezalısı

Maurice Edu’nun sakatlığında forma şansı bulan Musa Çağıran bu sezonki 4.sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü. Musa, Antalyaspor ile haftaya oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.