Hava Durumu

Dümbüllü’nün kavuğunun yeni sahibi belli oldu

Yıllardır kime verileceği çok tartışılan Dümbüllü’nün kavuğunun yeni sahibi belli oldu. Ferhan Şensoy kavuğu, yakın dostu ve öğrencisi Rasim Öztekin’e devredecek

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dümbüllü’nün kavuğunun yeni sahibi belli oldu
Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü'nün kavuğunun Ferhan Şensoy tarafından kime verileceği kararlaştırıldı. Dümbüllü'nün Münir Özkul'a teslim ettiği Hasan Efendi'nin kavuğunu Şensoy, Rasim Öztekin'e devrediyor. 30 yıllık kariyeriyle dikkat çeken Öztekin, kavuğun kendisine devredileceğini öğrendiğinde "Komik Hasan Efendi'den Münir Özkul'a, Münir Özkul'dan Ferhan Şensoy'a devredilen kavuğu ustam da bana layık gördü. Yaşamımdaki en büyük onurumdur. Ustalarıma layık olmaya çalışacağım" cümleleri ile duygularını ifade etti. Devir töreni 12 Mayıs'ta saat 20.00'de Ses Tiyatrosu'nda yapılacak.
 
21 YIL ÖNCE ÖDÜLÜNÜ DE ALMIŞTI
 
Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "2071' de Türkiye" adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, 5 sezondur devam eden "Seksenler" dizisinde, "Gora", "Kabadayı", "Mandıra Filozofu" ve "Düğün Dernek" gibi filmlerde rol alan Öztekin, 1995'te İsmail Dümbüllü Ödülleri'nde Yılın En Başarılı oyuncusu" ödülünü kazanmıştı.

 İSMAİL DÜMBÜLLÜ KİMDİR?
 
Dümbüllü, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun son temsilcisi, orta oyunu ve tuluat sanatçısıdır. Önceleri amatör olarak Karagöz Hüseyin'in sahnesinde oynayan Dümbüllü, profesyonel olarak, Kel Hasan'ın (Hasan Efendi) tiyatrolarında sahneye çıktı. Geleneksel kavuğu Kel Hasan'dan aldı. Kendisi de ölmeden bu kavuğu Münir Özkul'a devretti. 1989'da da kavuk Ferhan Şensoy'a devroldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.