Hava Durumu

İstanbul'da sanat fuarı rekor kırdı

Bu sene 3-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 11’inci Contemporary İstanbul sanat fuarı rekor ziyaretçiyle kapandı. Fuarı ön izleme günüyle beraber 90 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da sanat fuarı rekor kırdı
Türkiye’nin ve bölgenin önde gelen çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul 11’inciyılında sanatseverlerin yoğun ilgisini gördü. 3-6 Kasım tarihlerinde, Akbanksponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, 20 ülkeden 70 galeri ve 52 sanatçının 1500’ü aşkın eserinin sergilendiği Contemporary İstanbul’u 2 Kasım’da gerçekleştirilen ön izlemeyle beraber 90 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti. 

TOPLAM DEĞER 56 MİLYON DOLAR

Beş gün süresince İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary Istanbul’da satışa sunulan eserlerin toplam değeri 56 milyon dolar olarak açıklandı.

Eserlerin %62’sinin satıldığı fuarda Jaume Plensa’nın ‘White Forest’ adlı eseri 280 bin Euro’ya, Janis Kounellis’in Galeri Artist’te sergilenen ‘Untitled’ adlı eseri 220 bin Euro’ya, Gülay Semercioğlu’nun Pi Artworks’te sergilenen ‘A Sip of Water’ adlı eseri 50 bin dolara, Niloufar Banisadr’ın Galerie 55 Bellechasse’de sergilenen ‘Voiles aux vents’ adlı eseri 25 bin Euro’ya, SonSeock’un Galerie Mark Hachem’de sergilenen ‘25-RHNO’ eseri 38 bin Euro’ya ve Stiller’in ‘Matchstickman’ eseri 130 bin Euro’ya ve Christiaan Lieverse’in Villa del Arte Galleries’de sergilenen ‘Labiatae’ eseri 38 bin Euro’ya alıcı buldu.  
Öte yandan her yıl Kasım ayında organize edilen Contemporary Istanbul, 2017’den itibaren İstanbul Bienali ile işbirliği içinde olacak ve birlikte düzenlenecek. 2017 yılında 12 Eylül’de kapılarını açacak olan Contemporary İstanbul bir gün daha uzayarak toplamda 5 gün halka açık olacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.