Hava Durumu

Deniz Seki serbest kalıyor!

Şarkıcı Deniz Seki uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevinde yatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deniz Seki serbest kalıyor!
1 Ocak 2016'dan önce işlenen suçlarda 5 yıl ceza indirimi geliyor. Terör, cinsel saldırı ve çocuk suçları, af kapsamının dışında tutulacak. Üst sınırı 5 yıl olan suçlarda tutukluluk sona erecek. Cezaevlerindeki hükümlülerin cezası 5 yıl düşürülecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cezaevlerinin doluluk oranının artması nedeniyle af çıkarılması ve bu amaçla infaz yasasının değiştirilmesi için hazırlıklara başlandı.

Yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’nin Resmi Gazete’de yayımlanması ile cezaevlerindeki hükümlülerin ceza miktarlarından 5 yıl düşülmesi öngörülüyor. Devam eden davalardaki tutuklular da bu değişikliklerden etkilenecek. Yapılması planlanan düzenlemeye göre af, 1 Ocak 2016 tarihinden önce işlenen suçlar için geçerli olacak. Üst sınırı 5 yıla kadar cezayı gerektiren suçlardan yargılananların davaları düşecek. Yeni düzenleme, terör suçları, cinsel saldırı suçları ve çocuk suçlarını kapsamayacak.

DENİZ SEKİ’NİN HAPİSHANE SÜRECİ

Deniz Seki 13 Şubat 2009 tarihinde tutuklanmış ve ilk duruşması için 1 Ekim 2009 tarihine kadar toplam 218 gün beklemek durumunda kalmış ve ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. Ancak İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki'yi ‘uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırmış, Seki, 15 Kasım 2014'te yakalanarak 16 Kasım'da cezaevine konmuştu. Bir buçuk yıldır tutuklu bulunan Seki, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmak üzere bir mektup kaleme almıştı.

Yeniden yargılanma talebinde bulunduğu mektubunda Seki, yargı sistemini de eleştirerek mağdur edildiğini söylemiş, “Yargıdan af ya da merhamet istemiyorum. Tek isteğim, bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır” demişti. Seki, yeniden yargılanma talebinin reddedilmesi üzerine isyan etmiş, “Bu illetli yargı, hemen herkese hakkını geç de olsa teslim ederken demek ki sadece benim yargılamam mı sözde adil?” demişti.

SEKİ DE AFTAN YARARLANACAK MI?

Doğrudan af kapsamına girmesi için, Deniz Seki’nin üst sınırı 5 yıl olan suçlardan dolayı hüküm girmiş olması gerekiyor. Ancak 2014 yılının kasım ayında hapse giren Seki, altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu durumda da Seki’nin aftan yararlanması mümkün görünmüyor. Buna rağmen Seki’nin cezasında üst sınır şartı aranmadan indirim uygulamasına gidilirse ve cezası 5 yıl düşürülürse Deniz Seki serbest kalacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.