Hava Durumu

Elçin Sangu’ya icra şoku

Güzel oyuncu Elçin Sangu, 13 bölümün ücretini peşin aldığı dizisi 'Alabora' dördüncü bölümde bitince, yapım şirketi paranın iadesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elçin Sangu’ya icra şoku
Oyuncu Elçin Sangu, ‘Alabora' dizisinin 13 bölümü için Endemol'den 260 bin lira aldı. Ancak dizi dördüncü bölümde yayından kaldırılınca, yapımcı 180 bin lirasının iadesini isteyip Sangu için icra takibi başlattı.

Sabah’ta yer alan habere göre, ‘Kiralık aşk’ isimli dizide canlandırdığı ‘Defne’ karakteriyle adından söz ettiren oyuncu Elçin Sangu, daha önce yayından kaldırılan ‘Alabora’ dizisi nedeniyle mahkemelik oldu. Genç oyuncu, bölüm başı 20 bin liradan 13 bölüm için 260 bin lira ücreti peşin almıştı, ancak dizi dördüncü bölümden sonra yayından kaldırıldı. Yapımcı Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi, sözleşmede ‘avans’ olarak yazdığı gerekçesiyle ücretin dokuz bölüm karşılığı olan 180 bin liranın iadesini istedi. Dizinin yayından kaldırılmasının kendisinden kaynaklanmadığını ve kendisine peşin olarak ödenen ücretin avans olmadığını belirten Sangu ise borçlu olmadığını iddia ederek tespit içinİstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

İCRAYA İTİRAZ ETTİ

Hukuk davası devam ederken, yapımcı şirket, peşinatın iadesini ödemeyen ünlü oyuncu hakkında icra takibi başlattı. Sangu ise, yapım şirketiyle aralarında hukuki bir süreç olduğunu ve henüz alacaklısı olup olmadığı bir tutardan dolayı icra takibi yapılamayacağını iddia ederek borca itiraz etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.