Hava Durumu

'Müdür, sütyen askımı pat diye kopardı'

Genç yaşta başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan Emily Ratajkowski, kaleme aldığı mektupta 8. sınıftayken başından geçen ilginç bir olayı hayranlarıyla ilk kez paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Müdür, sütyen askımı pat diye kopardı'
24 yaşındaki dünyaca ünlü model  Emily Ratajkowski,  Lena Dunham'ın kadınlık ve feminizm üzerine kurduğu platformu Lenny Letter için bir mektup kaleme aldı.

Mektupta, geçmiş yıllarına ait çapıcı itiraflarda bulunan güzel model, "8'inci sınıftayken disiplin müdürü, diğer öğretmenlerin ve bütün sınıf arkadaşlarımın gözü önünde sütyen askımı pat diye kopardı. Bunu, sütyen askısı üzerimdeki askılı tişörtten görünüyor olduğu için yaptığını söyledi. Okulun kurallarına uymuyormuş" dedi.

İşte Ratajkowski'nin o sözleri:

"Büyüme çağında, babam bana 'bebek kadın' derdi. Çünkü öyleydim, 12 yaşında, göğüslerim oldukça büyüktü ama ben geceleri korktuğumda annemin yanına gider ve onunla birlikte uyumak istediğimi söylerdim. Güney  Kaliforniya'daki evimizde güvende hissederdim, yarı-bebek, yarı-kadın olsam da sorun yoktu.

"MÜDÜR, SÜTYEN ASKIMI PAT DİYE KOPARDI"

Hayatımda en sevdiğim iki insan, annem, babam ve ben vardık. Ailemin tek çocuğuydum. 8'inci sınıftayken disiplin müdürü, diğer öğretmenlerin ve bütün sınıf arkadaşlarımın gözü önünde sütyen askımı pat diye kopardı. Bunu, sütyen askısı üzerimdeki askılı tişörtten görünüyor olduğu için yaptığını söyledi. Okulun kurallarına uymuyormuş!

"AİLE DOSTUMUZ ENDİŞESİNİ DİLE GETİRDİ"

13 yaşındayken, yakın bir aile dostumuz bir tiyatro oyunumu izlemeye geldi. Hafif yanmış, ilk kez ruj sürmüş ve şık giyinmiştim. İlk kez kendimi güzel hissetmiştim. Aile dostumuz akşam yemeğinden sonra annemi kenara çekip nasıl göründüğüm konusunda endişeli olduğunu söylemişti. Kim olduğum nasıl giyindiğimmiş! Kendimi erkeklerden korumam gerekiyormuş.

"HİKAYELERİMİ YETİŞKİNLERLE PAYLAŞIRDIM"

Yine aynı sene, ailem evde bir akşam yemeği vermişti. Çok neşeliydim, pek çok hikaye anlatmış ve şakalar yapmıştım. Tek çocuk olduğum için hikayelerimi yetişkinlerle paylaşmakta sakınca görmezdim. O gün de yaşlı bir aile üyesi beni bir
kenara çekti ve 'Senin gibi bir kızın bu kadar dikkat çekmemesi gerekir' demişti. Ne demekse!

"ENDİŞE VERİCİ BULDULAR"

15 yaşında modelliğe başladım. Hayatımdaki yetişkin insanların hepsi bu kadar genç yaşta bu mesleğe başlamamı endişe verici buldular. Ajansların genç modellerin aşırı zayıflaması için baskı kurduğu, orta yaşlı erkeklerin de genç kızlardan yararlandıklarına ilişkin korku dolu hikâyeler duymuşlardı. Açıkçası işin gerçeğinden çok, sürekli bu konularda uyarı almak benim için işin en zor kısmı olmuştu.

"KUTSANMASI GEREKEN BİR ŞEY"

Dış dünya sürekli bana kendimi suçlu hissettirdi. Bu nedenle şimdi biir yetişkin olarak dahi, giyinirken aklıma takılıyor: Acaba şimdi birisi beni başka bir şey giymem konusunda uyarmalı mıydı? 'Aman yanlış mesaj gönderme' sesleri kulağımda çınlıyor. Bana göre seksi olmak, güzelliğin, kendini ifadenin bir yansıması ve kutlanması gereken bir şey. Kadın olduğum için sürekli utanç duymak ve sessiz özürler içinde yaşamayı reddediyorum. Hayat başkalarının bakış açısını bize dikte ettirmeleri üzerinden yaşanmaz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.