Hava Durumu

24 saattir aranan Pamir’le kafa karıştıran ayrıntılar

Sarıyer Zekeriyaköy’de dün kaybolan Pamir Dikdik’ten henüz haber alınamadı. Jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sabaha kadar devam etti. AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, arama çalışmalarının bugün öğle saatlerinde tamamlanacağını söyledi. Zekeriyaköy’deki evlerde çok fazla kamera olduğunu belirten Gökşin, hiç birinde Pamir’in görüntüsüne rastlayamadıklarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2014 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2014 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
24 saattir aranan Pamir’le kafa karıştıran ayrıntılar

Zekeriyaköy Turunçbir Mahallesi Fesleğen Sokak’taki evden dün sabah 09.00 sıralarında çıkan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Pamir’i arama çalışmaları sürüyor. Hadımköy Jandarma Komando Taburu, AKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gibi kuruluşların arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sosyal medyadaki çağrıları gören vatandaşlar da arama çalışmalarına katılmak için Zekeriyaköy’e geldi.

AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, arama çalışmalarının dün 11.00’den beri devam ettiğini söyledi. İlk önce köpekli aramalarla bütün araziyi dolaştıklarını ifade eden Gökşin, "Jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla bütün alanı yürüyerek aradık. Dün akşam, Pamir’in 12-15 saatte gidebileceği yerleri dolaştık. Orman zor bir yapıya sahip. Çok ciddi çalı dolu bir orman. Pamir’in daha kolay yürüyebileceği patika aramasına karar verdik. Bu sabah daha büyük bir alanda köpekli aramayı başlattık. Şimdi bütün ekipler burada. 2 – 3 saat etrafta kimsenin olmadığı bir ortamda köpeklerle arama yapılıyor. Köpeklerin başka kokulardan etkilenmemeleri gerekiyor. Saat 10.00 gibi köpekli arama sonlanınca jandarma, AKUT, AFAD ve vatandaşları da yanımıza alarak arazide yan yana yürüyerek arama yapacağız." şeklinde bilgi verdi.

Pamir’in evini baz alıp 3,5 kilometrelik bir alanı kapatarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Gökşin, şöyle devam etti: "Saat 12.00 -13.00 gibi bu belirlediğimiz alan kontrol edilmiş olacak. Burada bir şey çıkmazsa temiz olarak belirleyeceğiz. Artık burada değil deyip bunun dışında bir şey olabilir diyeceğiz. Şu ana kadar hiçbir bulgu yok. Üstünde tulum pijama var. Üstünden düşebileceği bir eldiveni, şapkası çantası olmadığı için ona ait hiçbir şey bulamadık." Evlerde çok fazla kamera olmasına rağmen kamera kayıtlarının çok başarılı olmadığına dikkat çeken Gökşin, elde edilen kamera görüntülerinin hiç birinde Pamir’in evden çıkışını göremediklerini sözlerine ekledi. Sabaha kadar arama çalışması yapan jandarma komandolar araçlarının yanında dinlenmeye geçti. Jandarma, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar için köy meydanında çay ve kahvaltılık ikram ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.