Hava Durumu

20 kadından mükemmel başarı! Guinness rekorlar kitabına girdiler

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi 20 kadın tarafından iğne oyası olarak hazırlanan Şeftali ağacı heykeli dünyanın en büyük iğne oyası heykeli olarak Guinness rekorlar kitabına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
20 kadından mükemmel başarı! Guinness rekorlar kitabına girdiler

Gönen Yıldız Meydanı'nda düzenlenen törende, 1 milyondan fazla ilmekle 191 santimetre boyunda 140 santimetre eninde üç boyutlu olarak tasarlanan ve yaklaşık 3 ay önce müracaatı yapılan iğne oyası heykel, Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından tescillendi.

Kural, kuru şeftali ağacı dallarına el emeğiyle yapılan bu güzel çalışmadan dolayı Gönenli kadınları kutladı. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da törende, Gönen denilince insanların aklına ilk olarak iğne oyası geldiğini belirterek, "Bu iş ilçemiz kadınları tarafından sanat ruhuyla yapılmaktadır. Onların imece usulü bireysel başarıları ilçemiz adına gurur kaynağı oldu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Kural, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selviden oluşan heyet tarafından rekor raporu imzalanarak tescillendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.