Hava Durumu

Dünya Kupası'nda maça canlı tavuk götürmek istedi

Nijeryalı futbolseverler, Dünya Kupası D Grubu'nda Hırvatistan'la karşı karşıya gelecek takımlarını desteklemek için, şans getirdiğine inandıkları canlı tavukları maçın oynanacağı stadyuma sokamayacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Kupası'nda maça canlı tavuk götürmek istedi

Nijerya takımının yarın D Grubu'nda Hırvatistan'la karşı karşıya geleceği Dünya Kupası maçının oynanacağı Kaliningrad'ın yetkilileri, Nijeryalı taraftarların stadyuma canlı hayvan sokmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Kaliningrad'ın Kültür ve Turizm Bakanı Andrey Yermak, resmi bir talep gelmese de bazı Nijeryalı taraflarların, maça tavuk getirmelerinin mümkün olup olmadığını sorduğunu anlattı.

Yermak, bu soru karşısında, Nijeryalı taraftarlara, güvenlik uygulamaları nedeniyle stadyuma canlı hayvan ile girilmesine izin verilmediğini anlattıklarını belirtti.

'TAKIMLARINI BAŞKA YERDE DESTEKLEMEK İSTİYORLARSA, NEREDEN TAVUK ALABİLECEKLERİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ'

Fakat Yermak, stada gitmelerine izin verilmeyecek olmasına rağmen, başka bir yerde takımlarını desteklemek istiyorlarsa, Nijeryalı taraftarlara nereden tavuk alabilecekleri hakkında tavsiyede bulunabileceklerini kaydetti.

Nijerya'da futbol maçlarına canlı tavuk getirmenin şans getirdiğine inanılıyor. Hatta taraftarlar bazen, maça getirmeden önce tavukları Nijerya bayrağı renkleri olan yeşil ve beyaza boyuyor.

Bu arada Nijeryalı taraftarların stadyuma canlı tavuklar girme isteği, Güney Afrika'nın ev sahibi olduğu 2010 Dünya Kupası'nda da reddedilmişti. O dönemde Nijerya basını, tavuklarının Johannesburg'daki stada alınmamasının Nijeryalı taraftarları öfkelendirdiğini yazmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.