Hava Durumu

Özgürlük Heykeli'nde şok protestolar

4 Temmuz Bağımsızlık Bayramı'nda Trump'ın göçmen politikasına karşı ünlü heykele pankart asıldı, saatler sonra bir kadın heykele tırmandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özgürlük Heykeli'nde şok protestolar

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Bayramı'nın kutladığı gün Özgürlük Heykeli'ne tırmanmaya çalışan bir kadın, New York'ta güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Güvenlik güçleri, Özgürlük Heykeli'ne tırmanmaya çalışan kadın protestocuyu ikna etmek için büyük bir çaba harcadı. Kadın protestocunun üstünde, 'ayağa kalk ve diren' yazılı bir t shirt ile heykelin alt bölümünde eylemini sürdürdü.

Bölgeye gönderilen güvenlik güçleri, havadan ve denizden eylemciyi takibe aldı. Park Polisinin güvenliğinden sorumlu olduğu heykele, New York Polis Müdürlüğü (NYPD) diğer güvenlik birimlerinden çok sayıda görevli takviye olarak gönderildi.

Güvenlik güçlerine bağlı özel birimler heykelin etrafında konuşlandırıldı. Sahil Güvenlik botları Özgürlük Heykeli'nin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Üç saatten fazla süren ikna çabaları sonuç vermeyince, heykelin alt bölümüne merdivenler aracılığıyla ulaşan bir polis, protestocu kadına bir kaç metre yaklaşmayı başardı.

Polisin yaklaştığını gören protestocu kadın, heykelin altından yeniden tırmanma girişiminde bulundu ancak başaramadı.

Kadın protestocu, giydiği lastik ayakkabı ve çoraplarını çıkarttı. Çıplak ayakla yeniden heykele tekrar tırmanmayı denedi. Heykele tırmanmaya çalışan kadına ikinci bir polisin daha yaklaşmayı başardı.

Protestosunu sürdüremeyeceğini anlayan kadın yaklaşık üç buçuk saat süren eylemine son verdi.Protestocu kadın polis iki polis tarafından güvenliği sağlandıktan sonra heykelden indirildi.

Kadın protestocunun öğleden sonra pankart asma eylemini gerçekleştiren protestocularla ilişkisi olup olmadığı soruşturuluyor.

4 Temmuz bayramı nedeniyle normal günlerden oldukça fazla kişinin ziyaret ettiği Özgürlük Heykeli protesto eylemlerinin ardından kapatıldı. İçeride bulunan ziyaretçiler dışarı çıkartıldıktan sonra botlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Park Polisi yetkilileri protesto eylemleri sırasında en az dört bin ziyaretçinin olduğunu kaydetti.

Pankart açanlar tutuklandı

Özgürlük Heykeli'ne yönelik bir protesto eylemi de bugün öğleden sonra yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlik politikalarını eleştiren bir grup protestocu heykele, göçmenlik polisi ICE'ın kapatılmasını isteyen bir pankart astı. Polis pankartı asan en az yedi protestocuyu tutukladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.