Hava Durumu

Gezi Parkı'nda polis kahramanlık destanı yazdı

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında polise karşı kampanya yürütüldüğünü savunarak, “Polisimiz hukukun içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir. Adeta kahramanlık destanı yazmıştır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nda polis kahramanlık destanı yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Hükümet olarak özgürlük ve güvenlik dengesi konusunda büyük hassasiyet gösterdik. 30 yıldır terör sorunun çözüm aşamasına getirdik. Özgürlükleri geliştirerek, gönülleri kazanarak bu seviyeye geldik. Hiçbir sabotaj, hiçbir tahrik güvenlikçi politikaların olduğu günlere döndüremez, döndüremeyecek.

Gezi Parkı eylemleri polisimize karşı tertipli bir kampanyaya dönüştürüldü. Polisimiz hedef alındı. Ulusal, uluslararası medyanın hedefinde polis oldu. Polisimiz demokrasinin dışına çıkacak bir tavrın içinde olmadı. Hukukun içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir. Polisimiz çok önemli demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Polisimiz bir başka ülkede yaşansa tahammül edilmeyecek saldırıya karşı koymuştur. Polisimiz adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır. 48 saat görevini aç-susuz sürdürebilmek, sadece bizim polisimizin yapabileceği bir şeydir.

Demokrasinin standartlarını yükselten, bu kadar reform yapan bir hükümetin Başbakanı olarak şunu bütün kalbimle, bütün samimiyetimle ifade ediyorum: Biz 'işkenceye sıfır tolerans' diyen bir hükümetiz. Biz polisimizin olaylara müdahale, gözaltı, sorgulama kurallarını değiştiren demokratikleştiren bir hükümetiz. Polisimiz hata yaptığında bunu zaten açık yüreklilikle söyler, gereğini de yaparız. Ancak hiç kimsenin, kim olursa olsun ister milletvekili ister birileri, bizim polisimize küfretmeye hakaret etmeye hakkı yoktur.

Olaylar başladığı andan itibaren, polisimiz, son derece sabırlı, itidalli, tahammüllü davrandı. Her türlü medyayı, her türlü sosyal medya aracını kullanarak polisimize çok ağır saldırılar yapılmasına rağmen polisimiz soğukkanlılıktan asla taviz vermedi. Bir partinin milletvekili kameraların önünde polisimize çok ağır ifadeler kullanırken bile, polisimiz, vakarından ağırbaşlılığından asla geri adım atmadı.

Bize AB dersi verenler önce müktesabatını içereğini okusun.

Göstericiler masum, polis şiddet yanlısı gösterilmek istendi. Oysa tablo tam tersiydi.

Polise şiddeti önümüzdeki günlerde görüntüleri ile paylaşacağız. Polisimize şükranlarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.