Hava Durumu

Boksta yeni şampiyon Fury

Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonluğu unvan maçında İngiliz Tyson Fury, 11 yıldır kemeri elinde bulunduran Ukraynalı rakibi Vladimir Klitschko'yu 12 raund sonunda sayıyla yenerek şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boksta yeni şampiyon Fury
Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonlukkemerlerine sahip 39 yaşındaki Klitschko ile 27 yaşındaki Fury arasındaki maçAlmanya'nın Düsseldorf kentindeki Esprit Arena'da yapıldı.

Fury, 12 raundun sonunda üç hakemin ortak kararıyla 115-112, 115-112, 116-111'lik skorlarla Klitschko'yu yendi. Böylelikle Fury 4 federasyonun da kemerini Klitschko'dan alarak yeni dünya ağır sıklet boks şampiyonu oldu.
Fury çıktığı 25. karşılaşmasını da kazanırken, rakibi Klitschko ise 68. maçında 4. yenilgisini aldı.



FURY: HAYALİM GERÇEK OLDU

Fury, Klitschko’yu mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu olduğuna henüz inanamadığını belirtti. Karşılaşma için 6 aydan beri hazırlandığını belirten Fury, "Hayalim gerçek oldu" ifadesini kullandı. Fury  daha sonra mikrofonu eline alarak  taraftarları için şarkı söyledi.

2004 yılından beri elinde bulundurduğu dünya şampiyonluğu unvanını Fury’ye kaptıran Klitschko ise  karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını ancak maçta rakibi Fury’nin çok hızlı olduğunu ve iyi hareket ettiğini belirtti. "Fury elinden gelenin en iyisini yaptı. Ben gerçekten başaracağına inanmıyordum" diyen Klitschko, maçın son raundunda geride olduğunu kendisinin de anladığını dile getirdi. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.