Hava Durumu

CAS'tan milli sporcuya kötü haber

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, doping cezası 8 yıldan 4 yıla indirilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in ek indirim talebini kabul etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CAS'tan milli sporcuya kötü haber
Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, biyolojik pasaportundaki anormal veriler nedeniyle doping yaptığına kanaat getirilen ve ikinci kez doping yapmaktan 8 yıl pistlerden men edilen, CAS'a yaptığı başvuru sonucu cezası 4 yıla indirilen Aslı'nın, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için yaptığı ek indirim talebi reddedildi. Buna göre milli atlet, 10 Ocak 2017 tarihinden itibaren resmi olarak yarışabilecek.

CAS, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin karıştığı dopingde yolsuzluk ve rüşvet skandalının soruşturması sürecinde, "değerli bilgiler vererek yardımcı olduğu" gerekçesiyle, milli atletin indirim talebini olumlu karşılayarak, cezasını 4 yıla indirmişti.

Türkiye Atletizm Federasyonu da, bu gelişmenin ardından 5 Temmuz'dan itibaren yarışabileceğini duyurduğu Aslı için özel olarak olimpik deneme yarışı düzenlemiş ancak milli atlet, 1500 metrede olimpiyat kotası alabilmek için çıktığı ilk sınavda başarılı olamamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.