Hava Durumu

Emre Belözoğlu'ndan flaş Arda açıklaması!

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, futbol gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Tecrübeli futbolcu A Milli Takım'da yaşanan Arda Turan-Fatih Terim krizi için, " İnanıyorum o problemler de milli forma, milli arma altında aşılacaktır " dedi. Emre futbola devam edip etmeyeceğine ise sezon sonu vereceğini de sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emre Belözoğlu'ndan flaş Arda açıklaması!
UEFA Avrupa Ligi'nde fizik ve oyun kalitesi olarak Süper Lig'in üstünde maçlar oynadıklarının altını çizen Emre, "Rijeka, diğer Türk takımlarına çıkmış olsaydı, çok zorlanacaklarını hatta eleneceklerini düşünüyorum. Ama biz onları eledik. Daha sonra ise ne yazık ki hemen hemen her Türk takımını eleyebilecek Shakhtar Donetsk karşımıza çıktı. Elendik ama bu maçlar bize lig öncesinde büyük güç kattı." diye konuştu.

Oturmuş sistemle Türkiye'deki diğer takımlardan bir adım önde olduklarını ifade eden Emre, "Hocamızın söylediklerini sahada en iyi şekilde uygulamaya çalışan bir ekibiz. Bir maça hazırlanma ve verilen sistemi uygulama açısından örnek bir takımız. İnşallah bu hep böyle devam eder. Kaybetmeden, kazanarak devam ederiz. Tabii ki bu kolay değil. Yakalanan bir hava var ve bunun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Şampiyonluk konuşmak için çok erken olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, "Hedefleri, hayalleri çok fazla dillendirme taraftarı değilim. Yine de hepimizin kafasında lider olarak devam etme isteği var. Bunu kesinlikle inkar etmiyoruz ama hiç kolay olmayacağını da biliyoruz. Yıllarca oynadığım takımlarda önde gitmeye, lider olarak devam etmeye alışkın bir oyuncuyum. Böyle bir oyuncu grubunu burada oluşturmaya çalışıyoruz. Ben de bu anlamda hocamıza yardımcı oluyorum. Her zamanönde gitmek kolay değildir. Bunun içinde çok farklı parametreler var, hem oyuncu kalitesi hem kadro derinliği, şampiyonluk yolunda önemli konular. Bizim yapmamız gereken her maçı tek tek düşünmek." ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE İYİ BAŞLAMADI AMA..."

Ligin henüz çok başında olduklarını hatırlatan Emre, şampiyonluk yarışıyla ilgili değerlendirmesinde, "Fenerbahçe ve Trabzonspor sezona istedikleri gibi başlayamadı ama bu onların üst taraftan koptukları anlamına gelmez. Çünkü sezon yeni başladı. Şu ana kadar Beşiktaş ve Galatasaray biraz daha derli toplu gibi gözüküyor. Bazı şeyleri söylemek için çok erken. Dört büyük takımın da şampiyonluk yarışı içinde olacağını düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

"MİLLİ TAKIMDA BİR ÜMİTSİZLİK HAVASI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Emre, yıllarca formasını giydiği A Milli Futbol Takımı'nın durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde henüz 3 maç oynadığını anımsatan Emre, şunları söyledi: "Milli takımda bir ümitsizlik havası oluşturulmaya çalışılıyor, bunu açıkçası doğru bulmuyorum. Daha 3 maç oynamışken, böyle olumsuz bir havanın estirilmesi doğru değil. Bir milli takımız var, bu ulusun milli takımı da bu takım. Orada görevlendirilmiş bir hocamız var. Fatih hoca bu anlamda gerekli tecrübeye sahip bir isim. Oyuncu ya da teknik adam olarak kişilerin değersizleştirilmemesi gerekiyor. Herkesin milli takımın arkasında olması lazım. Tabii ki sahanın içinde kalmak şartıyla eleştiriler olacaktır. O eleştiriler sahaya hem hoca hem de oyuncular için olumlu yansıyacaktır. Önümüzdeki 3 maçta alacağımız 9 puan, gruptaki durumu lehimize çevirecektir." 

"TERİM-ARDA PROBLEMİ İNŞALLAH ÇÖZÜLÜR"

Emre Belözoğlu, Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki sorunla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şahit olduğum bir şey olmadığından polemiklerle alakalı bir şey söylemem doğru olmaz ama çağrılmayan oyuncu arkadaşlarımızın üzüldüğünü biliyorum. Milli takıma çağrılmayan oyuncular üzülür, bu doğaldır. Üzülmezler ise problem vardır. İnanıyorum o problemler de milli forma, milli arma altında aşılacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde sıkıntıların çözüme kavuşacağını düşünüyorum."

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK VE SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANLAMINDA HAZIRLIKLARIM VAR"

Medipol Başakşehir'deki 2. sezonunu geçiren 36 yaşındaki Emre, oyunculuk kariyerinden sonra da futbolun içinde kalmak istediğini açıkladı.

Fizik ve mental olarak kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Emre, sezon sonunda bir karar vereceğini belirterek şöyle konuştu: "Ayaklarım hala gidiyor, bu nedenle futbol yaşantımla ilgili önüme çok fazla süre koymak istemiyorum. 'Bir sene, iki sene oynayacağım' ya da '5 ay sonra futbolu bırakacağım' demek istemiyorum. Sezon sonunu bir göreyim, Allah sakatlık kaza vermezse, sezon sonunda bir karar vereceğim. Ya devam edeceğim ya da futbolun içinde başka bir görevde devam etmek istiyorum. Gerek teknik direktörlük gerek spor yöneticiliği anlamında zaten belirli hazırlıklarım var. O gün geldiğinde bir karar vereceğim ama dediğim gibi futbolun içinde kalmak istiyorum. Ülke futboluna katabileceğim fazlasıyla tecrübem olduğunu düşünüyorum. Ama biraz daha futbol oynamak istiyorum, o gücü kendimde hissediyorum."

"CENGİZ VE OĞUZHAN AVRUPA'DA BAŞARILI OLUR"

Emre, Medipol Başakşehir'in genç oyuncusu Cengiz Ünder'in, Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden birisi olduğunu ifade etti.

Cengiz'in pek çok genç oyuncuda görülmeyen olgunlukta olduğunu aktaran deneyimli futbolcu, "Cengiz'i, hayata bakış ve saha içindeki duruşu anlamında diğer oyuncuların bir adım önünde görüyorum. Bunun için de altyapı eğitimini aldığı Altınordu Kulübünü tebrik etmek gerekiyor. Çünkü Altınordu, genç takımlardan yetiştirdiği oyunculara spor ahlakını aşılamaya çalışıyor. Başkanları biraz sert bir yapıda olsa da Altınordu Kulübünün bir amacı, felsefesi olduğunu düşünüyorum. Cengiz de bu felsefenin bir ürünü, çok değerli bir oyuncu. Türk futbolunun son dönemdeki en önemli yeteneklerinden birisi. 

Çok doğru bir kulüpte ve çok doğru bir teknik adamla çalışıyor. Bizler de elimizden geldiği kadar onun parlamasına yardımcı oluyoruz. Kendisine A Milli Takımı, Türkiye'deki büyük takımları ve Avrupa takımlarını hedef koymalı. İnanıyorum ki bunları başaracaktır. Genç oyuncular olarak bizim takımımızdan Cengiz'in ve Beşiktaş'tan Oğuzhan'ın Avrupa'da başarılı olacağını düşünüyorum. Ama kendilerini fiziken çok daha iyi hale getirdikten sonra bu tercihi yapmalılar." şeklinde konuştu. 

"GENÇLER ARDA'YI ÖRNEK ALMALI"

Türk futbolcuların, sorumluluk alarak Avrupa'ya gitmeleri gerektiğini vurgulayan Emre, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa'da oynayabilecek çok Türk oyuncu var ama önce anlayışlarını değiştirmeleri gerekiyor. Bu anlamda ben, Nihat abi, Tugay abi, Alpay abi örnek olduk diye düşünüyorum. Şimdi de genç futbolcuların örnek alabileceği Arda var. Türkiye'deki yabancı kuralı da yerli futbolcuların Avrupa'yı tercih etmesini destekliyor. Türkiye'deki oyuncuların hedefleri Avrupa'da futbol oynamak olmalı. Türkiye bize rahat geliyor, ayrılmak istemiyoruz ama futbolcularımız bu sorumluluğun altına girmeliler. Yurt dışında oynamak, futbola tamamen farklı bir pencereden bakmalarını sağlayacaktır."

"TÜRK FUTBOLUNDA YETENEKLİ FUTBOLCULARIN SAYISI AZALIYOR"

Türk futbolunun son dönemde yetenekli oyuncuları ortaya çıkarmakta zorlandığının altını çizen Belözoğlu, şunları kaydetti: "Bu, ülkemizde sosyokültürel bir problem. Baktığınız zaman, her yerde yetenekli insanların sayıları da azalıyor. Bunu sadece futbola indirgersek, büyük fotoğraftan uzaklaşmış oluruz. Sporcu bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Çocukların, gençlerin sosyal medyada adeta boğulmalarının, yetenekli futbolcuların, sporcuların yetişmesini engellediğini düşünüyorum. Gençler futbolu bir meslek olarak görmeliler, o meslek için yaşamalılar. 2-3 jenerasyonla birlikte oynadığım için şunu söyleyebilirim, geçmişte çok daha yetenekli oyuncularla birlikte oynadım. Ne yazık ki son dönemde Türk futbolunda yetenekli futbolcuların sayısı azalıyor. Bu anlamda inanıyorum ki gerek federasyon, gerekse futbolu yöneten insanlar, bizim kadar düşünüyorlardır. Yetenekli oyuncuları bulmak, onları yetiştirmek üzerine planlar yapmamız gerekiyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.