Hava Durumu

Fenerbahçe avantajı kaptı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Monaco'yu 2-1 yenerek tur için büyük avantaj elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fenerbahçe avantajı kaptı
Sarı lacivertlileri galibiyete taşıyan golleri Emenike (Dk.39 ve 61) atarken, Fransız ekibinin sayısı Falcao'dan (Dk.42) geldi.

Hakem kararlarının önemli rol oynadığı karşılaşmada, Fenerbahçe'den Salih Uçan ve Monaco'dan Dirar'ın birer şutu direkte patladı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI

1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in çıkardığı sert şutta, kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

42. dakikada Monaco beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1.

Müsabakanın ikinci yarısının başında etkili iki gol pozisyonu yakalayan Monaco, 49. dakikada Dirar'ın şutunda direğe takıldı. 

61. dakikada Fenerbahçe, mücadelede bir kez daha öne geçti. Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yollayarak, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-1 

81. dakikada Salih Uçan'ın şık topuk pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Ozan Tufan, kaleci Badiashile karşı karşıya kaldı. Ozan'ın dar açıya rağmen sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşta genç kaleci ayaklarıyla topu kornere çeldi. 

Müsabakayı 2-1 kazanan Fenerbahçe, 3 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapacağı rövanş maçı öncesinde tur için avantaj yakaladı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.