Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahika Ercümen'den bir rekor daha

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 93. yılı onuruna 93 metreye dalarak, değişken ağırlık paletsiz dalış kategorisinde kendi rekorunu geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şahika Ercümen'den bir rekor daha
Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde 93 metreye dalarak, değişken ağırlık paletsiz dalış kategorisinde dünya rekoru kırdı.

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 93. yılı dolayısıyla Hidayet Koyu açıklarında rekor denemesi yaptı. Ercümen, değişken ağırlık paletsiz dalış kategorisinde 93 metreye dalarak, kendine ait 91 metrelik dünya rekorunu geliştirdi. Dalış, 2 dakika 40 saniye sürdü. Ercümen, başarısını denizde ekip arkadaşlarıyla Türk bayrağı açarak kutladı.

Şahika Ercümen, dalış sonrası yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Atalarımızın büyük mücadeleler sonunda elde ettiği Cumhuriyetimizin 93. yılında, 93 metreye dalarak, ülkemizin huzuru için canını feda eden şehitlerimizi andık. Bugün hala nefes alabiliyorsak onlar sayesinde. Ayrıca ana sponsorumuz Globe Stone Dünya Taş'ın maddi desteğe ek olarak her bir çalışanının, en az bir şehit çocuğuna, zorlukları aşma ve hayat hedeflerine ulaşma konusunda destek olduğu Turkuazın Çocukları Projesi'yle 100 şehit çocuğuna destek imkanı sunuldu. Nefesimi şehitlerimiz için tuttum ve şehit çocuklarımız da bugün burada benimleydi. Tüm sponsorlarıma, ekibime, emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.