Hava Durumu

Salonun 'Timsah'ıyız

Parkede Bursa’nın markasının TOFAŞ olduğunu söyleyen ikili, “Bursaspor’un basketbol şubesi gibi seviliyoruz. Yeşil Beyazlılar’ın futbolda bir takımla sorunu varsa salona yansıması TOFAŞ oluyor” dediler.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2012 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2012 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salonun 'Timsah'ıyız

Kırmızı Beyazlılar’ın iki kurmayı Bursa Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulundu

 

Bursa basketbolunun zirvesindeki iki isim TOFAŞ Başkanı Efe Aydan ve Tolga Öngören, “Şampiyonlukların yakalandığı günlere yeniden dönmek için bir araya geldik. Hedef zirve” ifadesini kullandılar.

Sezon öncesi yeni yapılanmaya giderek daha büyük hedefleri kovalamaya hazırlanan TOFAŞ’ın Başkanı Efe Aydan ve Teknik Koordinatör Tolga Öngören BH Spor’un sorularını yanıtladı. Kırmızı Beyazlı takımın eski günlerine dönüşü için yeniden bir araya geldiğini söyleyen duayen isimler, Bursa basketbolunun son durumu, kulübün iç yapısı, Bursalı spor severlerden beklentilerini ve TOFAŞ’ın son durumu hakkında bilgi verdiler
 

BENDEN SONRA ÖNGÖREN
Yeni bir yapılanmaya gittiklerine değinen ve bu yüzden Tolga Öngören’in takımın Teknik Koordinatörlüğüne getirdiğini söyleyen Efe Aydan, '' Tolga ilerleyen zamanda TOFAŞ'ın idari yapısını daha iyi incelemek, ileriye dönük kendi plan programını uygulamaya sokmak ve bizim ayrılmamızdan sonra bizim yerimize geçerek, TOFAŞ'ın ileriye dönük plan programını kendi bilgisi doğrultusunda yürütmek. Tolga Öngeren'in getirilmesindeki birinci amaç bu. Bu TOFAŞ gelenekleri açısından çok önemli. '' diye konuştu.
 

VAR OLUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ
12 yıl aradan sonra yeniden Avrupa kupasında oynayacak olmalarının kendisini heyecanlandırdığını belirten Efe Aydan, ''Basketboldan çekildikten sonra Avrupa'da ciddi anlamda güç ve isim kaybettik. Kaybettiğimiz isimi ve gücü kazanmak için tırnaklarımızla kazıyarak ilerleyeceğiz. Ligde alacağımız dereceyle her yıl Avrupa kupalarına katılarak yeniden TOFAŞ'ın var oluşunu insanlara göstermek istiyoruz'' diye konuştu.
 

BİZE BİR TALEP GELMEDİ
Bursasporlu taraftarların yıllardır dile getirdiği Bursaspor ve TOFAŞ basketbol takımın birleşmesiyle ilgili de konuşan başkan Aydan, ''İki kulüpte kendi ana branşlarında elde ettikleri çok önemli başarılar var. İstanbul dışında şampiyon olmuş son takımlar. Bu gibi büyük camiaların birleşmeleri çok kolay olmaz. Bursaspor'a futbolun yanına bir de basketbolu ilave edersen, futbolda yakalamış olduğun başarıların önüne engel koymuş olursun. Bütün şehir el ele verilirse bu o zaman başarılır'' dedi.
 

BÜYÜK GURUR
Salon’da Bursa’nın markası TOFAŞ olduğunu ve kendilerinin Bursaspor’la özleştirilmesinden gurur duyduklarını söyleyen Efe Aydan, “Bursaspor'un basketbol şubesi gibi seviliyoruz. Bu hiç bir zaman değişmedi. Bursaspor'un futbolda herhangi bir takımla sorunu varsa salona yansıması TOFAŞ oluyor. Biz bununla gurur duyuyoruz ve bu sorumluluğu taşıyoruz. Bursaspor taraftarını da yeniden yanımızda görmek ve bu kırgınlığı bitirmek isteriz'' diye konuştu.
 

BU YAPI HİÇ BİR YERDE YOK
TOFAŞ’A geri dönüşüyle Bursa kültürüyle harmanlaşmış bir kulüp olduklarını söyleyen Teknik Koordinatör Tolga Öngören, “TOFAŞ'ın yönetimsel yapısındaki kişiler baktığımız zaman Efe Aydan, Coşkun Teziç ve benim yeni katılmış olduğum bir yapı Türkiye'de hangi kulüpte var ben bilmiyorum açıkçası. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bizde bu avantajı başarıya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu sezondan başlamak üzere bu başarıyı kovalayacağız'' dedi.
 

AVRUPA'YA GİTMELİLER
Alt yapıda yapılan hamlelerle Türkiye'de sempati duyulan bir takım olduklarına değinen Öngören, Kenan, Samet ve Uğur'un yanına bu sezon 4 genç oyuncuyu daha katacaklarını, genç oyuncularının Türkiye'ye değil Avrupa'nın iyi takımlarından birine ya da NBA'den bir takıma gitmesi gerektiğini belirtirken, ''Bizim amacımız bu. Kenan, Samet ve Uğur yeni sezonda takımda kalacaklar. Bizim yönetimin anlayışı şu, zamanı gelen oyuncuyu Avrupa'ya yada NBA’ye göndermek” diye konuştu.

 

Haber: Emrah GÜLER
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.