Hava Durumu

'Facebook, Twitter'ı satın alacak'

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre sosyal medyanın dev şirketi Facebook, başka bir dev olan Twitter'a göz dikti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Facebook, Twitter'ı satın alacak'
Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre sosyal medyanın dev şirketi Facebook, başka bir dev olan Twitter'a göz dikti. Peki, Facebook neden Twitter ileilgileniyor ve iki sosyal medya devini birleştirmek istiyor?

Facebook, Twitter'ı satın alacak

Venture Beat'in yaptığı habere göre Facebook, son yılların en çok ses getirecek satın alma olayına imza atabilir. Lakin, dönüp baktığımızda bu olayın gerçekleşmemesi için tonla sebep bulunuyor. Düzenleme ihtiyacı,finansal sebepler, rakibe her zaman ihtiyaç duyulması bunların başında geliyor. Tüm bunlar bir yana, Facebook daha önce Twitter'ı satın almayaçalışsa da başarılı olamamıştı. 

Ama unutmamak gerekiyor ki Twitter çok uzun bir süredir büyüme gerçekleştiremiyor ve şirket durgun değerlerde seyrediyor. Bu Twitter için iyi bir şey değil. Şirket, istediği sıçramayı kendisini satın alacak şirket sayesinde yaşayabilir. Popüler sosyal medya platformunda geçtiğimiz günlerde düzenleme getirildiyse de (fotoğraf ve videolar 150 karakter sınırına takılmıyor) istenilen sıçrama yaşanamadı.

Facebook'un ilgisini çeken şeyse elbette Twitter'ın büyük potansiyelinihalen koruyor olması. Sahip olduğu geniş veritabanı, reklamlara daha hızlı tepki verilebiliyor olması Facebook için önemli adımlar olabilir. Facebook bünyesinde eşya alıp satma konusunda da ciddi atılımlar yaptığı için Twitter'ı satın alma fikrine her zamankinden daha sıcak bakıyor.

Bakalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.