Hava Durumu

Google’ı AB’ye şikayet ediyor

Dünyanın en büyük fotoğraf ve video dağıtım ajanslarından ABD merkezli Getty Images, Google’ı, görsel içerik paylaşımında rekabet yasalarına aykırı davranmak suçlamasıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonuna şikayet edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google’ı AB’ye şikayet ediyor
Getty Images yaptığı açıklamada, şikayetin özellikle Google’ın 2013 yılında yaptığı değişiklikle fotoğraf arama fonksiyonunda çıkan arama sonuçlarında yüksek kalitede fotoğraflara erişim sağladığını belirtti. 

Google’ın tam ekran olarak ve yüksek çözünülürlüklü fotoğrafları yayınlanmasının telif haklarının ihlal edilmesine yol açtığını belirten Getty Images, bu durumun, işlerine ve fotoğraf üretimlerine zarar verdiğini savundu.


Getty Images’in AB Komsiyonuna şikayetinde fotoğraf tüketiminin hızlı bir sektör olduğu, bir fotoğrafın yüksek çözünülürlükte Google görsellerde yayınlanmasının, görselin orijinalinin olduğu siteye yönelmeyi gereksiz kıldığı kaydedildi. 

Getty Images, bu şekilde Google’ın uygulamasının yaygın bir biçimde telif hakları ihlallerine neden olduğunu iddia etti. Google, 2013 Ocak ayına kadar fotoğraflarını, yani görselleri, küçük boyutta ve düşük çözünürlükte yayınlıyordu. Bu tarihten sonra Google aramalarında fotoğrafların yüksek çözünürlükte olanlara da ulaşılabiliyor. Getty Images, 200 binden fazla foto muhabiri, içerik üreticisi ve sanatçıyı temsil ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.