Hava Durumu

İşte asla kullanmamanız gereken parololar...

Yapılan bir araştırma, hesaplarımızın hacklenme olasılığını arttıracak parolaları kullanmaya devam ettiğimizi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte asla kullanmamanız gereken parololar...
Lancaster Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Dr. Jeff Yan, Yahoo'dan sızan verilerden yola çıkarak 'asla kullanılmaması gereken' bir liste yayınladı.

KULLANICILAR RİSKLERDEN HABERSİZ

Listenin ilk iki sırasında hangi parolalar var dersiniz? 123456 ve password! Bu parolaları ise "welcome", "ninja", "abc123", "123456789", "12345678", "sunshine", "princess" ve "qwerty" gibi parolalar takip ediyor.

Bununla ilgili Daily Mail'a bir açıklama yapan Yan, basit parolaların hala kullanılıyor olmasının temel sebebini kullanıcıların çevrimiçi risklerden habersiz olmalarına ya da bu riskleri anlamamalarına bağlıyor.

HER HESABA AYRI PAROLA

Yan'a göre bu parolalar, hatırlanması ve yazılması kolay olduğu için de kullanılıyor olabilir. En büyük tehlike ise burada başlıyor. Çünkü birçok kullanıcı, aynı parolayı birden fazla hesapta kullanıyor ve bu da hack olaylarının daha 'yıkıcı' olmasına sebep oluyor. Uzmanlar, daha önceleri pek çok kez 'her hesap için farklı bir parola kullanmanızı öneriyoruz' şeklinde uyarılarda bulunmuştu.

Her hesap için belirlediğiniz bu parolaları hafızada tutmanın zor olacağının biz de farkındayız. Bu sebeple global çapta güvenilirliliği en yüksek olan LastPass'ı kullanmanızı öneririz. Şuradaki bağlantı üzerinden servisin tarayıcınıza göre hazırladığı eklentileri kullanabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.