Hava Durumu

Twitter'dan kaçan kaçana!

Twitter 2015’in son çeyreğinde 2 milyon aylık aktif kullanıcı kaybetti ancak iyi bir mali performans sergiledi. Şirketin gelirleri yüzde 48 artış göstererek 710 milyon dolara ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter'dan kaçan kaçana!
Mart ayında 10 yaşına girecek, mavi kuş logolu mikroblog sitesi Twitter, tarihinde ilk kez aylık aktif kullanıcı sayısını artıramadı. 10 Şubat’ta 2015 yılı 4. çeyrek bilançosunu açıklayan şirketin aylık ortalama aktif kullanıcı sayısı 320 milyonda kaldı. Bu rakam bir önceki çeyrekle aynı. Ancak SMS ile takip edenler hariç tutulduğunda 3. çeyrekte 307 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı 305 milyona indi.

EN BÜYÜK SORUNU KARMAŞIKLIK

2 milyon aylık aktif kullanıcı kaybeden şirket bunun dışında iyi bir mali performans sergiledi. Şirketin 2015’in son çeyreğindeki gelirleri ise 2014’ün son çeyreğine göre yüzde 48 artış göstererek 710 milyon dolara ulaştı. Zararı 90 milyon dolar oldu.

En büyük rakibi Facebook kullanıcı sayısını 1.5 milyara, Whatsapp 800 milyona, Instagram ise 400 milyona yükseltirken Twitter’ın geride kalmasının nedeni ne? Pek çok uzmana göre bu sorunun yanıtı karmaşıklık. Özellikle de en büyük rakibi Facebook ile kıyaslandığında, Twitter pek de kullanıcı dostu değil. Daha önce yöneticilerinin de itiraf ettiği gibi mikro blog sitesini kullanması gereken insanlar nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için uzak duruyor. Direkt mesaj özelliğinin doğru kullanılmaması daha önce pek çok soruna yol açmıştı. Hatta Twitter’ın finans direktörü Anthony Noto, 2014 yılında yanlışlıkla direkt mesaj yerine tweet atınca Twitter’ın şirket alma planı ortaya çıkmıştı.

‘KIRILAN CAMI TAMİR EDEBİLİRİZ’

2013’te halka açıldığından bu yana devam eden kan kaybını azaltmak için Haziran 2015’te şirketin tepe yönetimi değişmiş ve Dick Costolo yerine Jack Dorsey CEO olmuştu. Dorsey, ”Kırılan camı tamir edebilmek için pek çok ürünümüz var. Bazı ürünlerimizdeki karmaşıklıklar büyümeyi sınırlıyor” diyerek işe başladı ve sitede bazı değişiklikler yaptı. Zaman akışını değiştirdi. Kullanıcıların ilk önce görmek istediğini varsaydığı tweet’leri en üste koyan yeni bir sıralamaya geçti. Hatta Twitter’ın karakteristik özelliği olan 140 karakter sınırını kaldıracağı iddia edildi. Şirket dün de yeni zaman akış algoritmasını yayına aldı.

KULLANIM ZORLUĞU MİKRO BLOGDAN UZAK TUTUYOR

-En büyük rakibi Facebook ile kıyaslandığında, Twitter kullanıcıya karmaşık geliyor.
-İnsanlar nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için sosyal ağdan uzak duruyor.
-Bir başka endişe kaynağı Dorsey’in hem Twitter hem de Square’in CEO’luğunu yürütmesi.
-Yöneticiler hissedarlara yazdıkları mektupta kullanıcı sayısının ocakta 4 milyon kişi arttığını duyurdu.
-Twitter 2016 yılının ilk çeyreğinde 595 ila 610 milyon dolar gelir elde etmeyi bekliyor. Bu rakam yatırımcıyı memnun etmedi.

26 $’DAN HALKA AÇILMIŞTI

2013 yılında hisse başına 26 dolardan halka açılan Twitter hisseleri kısa süre sonra 69 dolara kadar yükselmiş, şirketin piyasa değeri de 25 milyar doları bulmuştu. Dün hisseleri 14.6 dolara düşen şirketin piyasa değeri de 10 milyar doların altına indi.(haberturk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.