Hava Durumu

'AB Türkiye'ye ek süre tanıyacak'

AB vize muafiyeti konusunda kendisine sunulan şartları yerine getirmesi için Türkiye'ye ek süre tanıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'AB  Türkiye'ye ek süre tanıyacak'
Die Welt gazetesinin haberine göre, AB vize muafiyeti konusunda kendisine sunulan şartları yerine getirmesi için  Türkiye'ye ek süre tanıyacak.

Die Welt gazetesinin AB çevrelerine dayanarak verdiği habere göre, AB Komisyonu  Türkiye'nin vize muafiyeti için gerekli koşulları yerine getirip getirmediği konusundaki nihai kararını içeren raporu haziran ayı ortasında sunacak.

Gazetede, AB Komisyonu'nun 4 Mayıs  Çarşamba günü T.C. vatandaşlarına prensip olarak vize yükümlülüğünü kaldırma yönünde tavsiyede bulunacağı, ancak bunun bir takım koşullara bağlı kılınacağını bildirdi. Buna göre,  Ankara'nın kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasa ile terörle mücadele yasasında düzeltmeler yapması ve yolsuzlukla mücadelenin daha iyi bir biçimde yürütülebilmesi için haziran ayı ortasına kadar zamanı olacak. Ayrıca haziran ayına kadar biyometrik pasaportların hazır edilmesi için tüm koşulların yerine getirilmesi de  Ankara'dan talep ediliyor.

TÜRKİYE TÜM ŞARTLARI HARFİYEN YERİNE GETİRMELİ

AB ile  Türkiye arasında sığınmacılar konusunda varılan geri kabul anlaşmasının uyarınca T.C. vatandaşlarına vize zorunluluğunun kaldırılması için  Türkiye'nin toplam 72 kriteri yerine getirmesi şart koşuluyor.  Almanya'nın  Bavyeraeyaletinde iktidardaki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, "Der Tagesspiegel" gazetesine yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin tüm şartları harfiyen yerine getirmesinin üzerinde durarak, AB ile  Türkiyearasında varılan sığınmacı anlaşması nedeniyle  Türkiye'ye taviz verilmesinin doğru olmayacağını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.