Hava Durumu

Can Dündar'dan karar sonrası ilk açıklama!

Mahkemenin verdiği hapis cezasının ardından Dündar, "Bu ceza sadece bizi sindirmeye yönelik değil. Aynı zamanda hepimizi, Türkiye basını yazmaktan korkar hale getirmek için yapıldı".

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Can Dündar'dan karar sonrası ilk açıklama!
Mahkemenin verdiği hapis cezasının ardından Can Dündar ve Erdem Gül Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dündar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Can Dündar "Kararı öğrendik az önce. 2 suikast yaşadık. 1'i silahlıydı.

"HABERCİLİKTEN CEZA ALDIK"

2. suikast kapalı oturumda gerçekleşti. Habercilikten ceza aldık. Bu ceza sadece bizi sindirmeye yönelik değil. Aynı zamanda hepimizi,  Türkiye basını yazmaktan korkar hale getirmek için yapıldı. Biz baştan beri gazetecilik yaptığımızı savunduk. AYM'de onayladı.

"DAVANIN SAVCISI GİBİ DAVRANDI"

Ama bu mahkeme o kararı elinin tersiyle itti. Ve karşımızda Cumhurbaşkanını bulduk. Davanın savcısı gibi davrandı. Tehdit etti, şantaj yaptı, hedef gösterdi ve bir kişinin silahla saldırmasına yol açtı. Umarım bundan sonra konuşurken 2 kere düşünür. Bugün silahtan çıkan kurşunun nedeni, devletin en üstünden hedef gösterilmemizdir" dedi.

Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

"BUGÜNKÜ SALDIRI ÇOK CİDDİ VE ALÇAKÇA"

Erdem Gül "Bugünkü saldırı çok ciddi ve alçakça. Bizim haberlerimiz  Türkiyeböyle olmasın diye yapılan haberler. Katliamlar olmasın diye bu haberleri yaptık. Eli kanlı bir katil dava arasında ülkenin en önemli gazetecisini öldürmeye teşebbüs edebiliyorsa burası yaşanacak bir ülke olmaktan çıkmıştır'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.