Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cameron'a: 3 gün dayanamadın

İstanbul'da TÜMSİAD'ın iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cameron'a: 3 gün dayanamadın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜMSİAD'ın iftarında konuştu. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı almasının ardından ilk değerlendirmeyi yapan Erdoğan, Cameron'a "3 gün dayanamadın bak" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye'yi ekonomik olarak çökertmeyi hedefleyen projeler ardı ardına sahneye konurken bazılarının buna nasıl çanak tuttuğunu gördük. Yaşadığımız her olayda gerçek yüzleri gördük. Faşizan duyguların nasıl patladığını gördük. Yıllarca 'hizmet' diyerek aslında nasıl bir şer odağı kurduklarını bizzat yaşayarak gördük.

Paralel ihanet çetesinin başı çektiği bir darbe girşimiyle sonuç almak istediler. Bu girişim milletimizin sinesine çarptı. 7 Haziran sonrasında bölücü terör örgütünü yeniden sahneye koydular.

Döktükleri onca kana rağmen bir netice alamadıkları gibi, yığınak yaptıkları mahallelerde yok olup gittiler. Yeni seneryolarla, yeni tuzaklarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar. Milletimizin bize verdiği destek, bu saldırılar karşısında kendi adına verdiği mücadeledir. Bu mücadelenin bir de bedeli var. En büyük bedeli şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların aileleri veriyor. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Bedel ödediğimiz bir diğer alan da ekonomi. Fakat şunu biliyorum ki bu üstesinden geleceğimiz bir şey değil. Ekonomik saldırıları yapanların hedefi bize diz çöktürmekti, başaramadılar. Şimdi sıkıntıya düşen sektörlerimizi destekleyerek yaralarımızı sarma zamanı. Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükselişe geçtiğini gösteriyor. Yaşadımığız tüm badireleri Yeni Türkiye'nin doğum sancıları olarak görüyorum.

Bizim için asıl tehlike bu hadiselere kendimizi kaptırıp 2023 hedefimizden uzaklaşmak olacaktır. Türkiye elbette terör örgütleriyle mücadele edecek ama aynı zamanda Türkiye yeni projeleriyle ilgili hazırlıklarına kesintisiz devam edecek. 23 Aralık'ta Boğaz'ın altından geçişi de açacağız. 

İNGİTERE'DEKİ REFERANDUM KARARI

İngiltere'de yapılan refandum hakkındaki görüşlerimi de paylaşmak istiyorum. Öncelikle demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi geleneğin mensubu olarak sonuçların İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum. Biz de referandum sonuçlarının olumlu olmasını bekliyorduk. AB uzun süredir pek çok konuda kendi değerlerine aykırı olan bir pozisyona sürüklendi. AB'nin Türkiye hakkındaki çifte standartı artık gizlenemeyecek bir hale geldi. Bir Fransız Dışişleri Bakanı dediki 'Sizi Avrupa Birliği'ne Müslüman olduğunuz için almazlar.' Bunu biliyoruz da dedim biz de insanız. 'NATO'ya nasıl oldu da aldınız?' dedim. Çok enterasan 'Orda bir yanlışlık oldu' dedi.

Bunlarla bütün müzakerelerde hep alacaksanız alın, almayacaksanız almayın dedik. Hep aldattılar. Şimdi İngiltere. 3 gün dayanamadın bak. Biz AB'yi önemsedik. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığında insani ve ahlaki olmayan tavır AB'yi ciddi şekilde tartışmaya açmıştır. Şu anda Türkiye'ye yapılan islamofobiktir. O yüzden bizi almakta gecikiyorlar.

TRUMP'IN SÖZLERİNE TEPKİ

İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım.

Mülteci krizi ve İngiltere'nin kararı AB'nin tutumunu sorgulamaya yöneltmelidir. AB bu sorgulamayı yerine getirirse zaten Türkiye orada olacaktır. Avrupa bizim rakibimiz değildir. Birlikte hareket etmeyi istediğimiz bir coğrafyadır. Biz zaten kapısında bekleyen bir ülke olarak bu gelişmeyi yakından, endişeyle takip etmeyi sürdüreceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.