Hava Durumu

Demirtaş ve Yüksekdağ AYM'ye gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi, eş genel başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demirtaş ve Yüksekdağ AYM'ye gidiyor
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, yerel mahkemelere yapılan itirazların reddedilmesi üzerine yarın HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ için ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

GİZLİLİK KARARINA İTİRAZ REDDEDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da 4 Kasım'da gözaltına alınarak aynı gün getirildiği Diyarbakır'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın avukatları tutuklama ve dosyadaki gizlilik kararına itiraz için Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Hakimlik yapılan itirazı, reddederken, kararın posta yoluyla avukatlara gönderildiği belirtildi.

AYM'YE GİDECEKLER

Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, her iki Eş Genel Başkan için yerel mahkeme kararlarından sonra yarın ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

12 GÜN ÖNCE TUTUKLANMIŞLARDI

HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 8 milletvekili 4 Kasım'da 'terör' soruşturması kapsamında 12 gün önce tutuklanmıştı. Figen Yüksekdağ Kandıra'da, Selahattin Demirtaş ise Edirne'de cezaevinde tutuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.