Hava Durumu

Erdoğan: "Önemli olan dava adamı olmaktır"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sabah saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım’ın sunduğu Bakanlar Kurulu listesini onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Dünya İnsani Zirvesi çalışmaları için yeniden İstanbul’a geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 06:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: "Önemli olan dava adamı olmaktır"
‘Kurucusu olduğum parti’

Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabineye ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin yeni tablosuyla alakalı  olarak gece geç saatlere kadar Sayın Başbakan’ın getirmiş olduğu liste üzerinde çalışmalarımı yaptım. Bu Sabah da onayımı verdim” diye konuştu.
Erdoğan, kabinede 9 kişinin değişiminin söz konusu olduğunu dile  getirerek, şunları söyledi:

“Kurucusu olduğum bir partide bu arkadaşlarımın  birçoğuyla beraber yürüdük. Şu anda zaten yine bir kısmı çok daha farklı  görevlerde aslında istihdam ediliyor, istihdam edilecek. Bakan olmayabilir,  partinin bazı yetkili kurullarında yer alır, bir kısmı parlamentoda yer alır. Siyasette kimse boşta kalmaz, yeter ki azmi,kararlılığı olsun, yeter ki olaya  sıradan bir parti mensubu olarak değil veyahut da hükümet yetkilisi olarak değil,  bir dava adamı olarak baksın. Sayın Başbakan  bu yaklaşım tarzıyla bir liste önümüze getirdi. O liste üzerinde çalışmamı yaptım. Daha sonra kendileriyle sabah bir istişarem oldu. Bu istişareden sonra da onayımı verdim. Kendileri de süratle kabineyi zaten açıkladı. Kabineyi  açıkladıktan sonra grup konuşmalarını yaptılar, ardından Merkez Yürütme Kurulunu  açıkladılar. Nitekim bakan olamayan bazı arkadaşların, şimdi Merkez Yürütme  Kurulunda görev aldıklarını gördüm.”

‘Adımları ele alacağız’

Yeni kabineye başarılar dileyen Erdoğan, “Yarın (bugün) ilk Bakanlar Kurulu toplantısını da riyasetimde Beştepe’de gerçekleştireceğiz. Orada da şu anda okunmakta olan, belki de okunmuş olan Hükümet Programını da birlikte değerlendirme, ele alma imkanımız olacak. İç, dış terörle mücadelede neler  yapacağız, bunları değerlendirme imkanımız olacak. Ekonomide ne gibi adımlar atacağız, bunları değerlendirme imkanımız olacak. Ülkemiz için, milletimiz için  hayırlı olsun diyorum” ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.