Hava Durumu

Erdoğan'a Belçika'dan 'terörist' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’deki terör saldırısını gerçekleştiren teröristi 2015’te Gaziantep’te yakalayarak sınır dışı ettiklerini açıkladı. Türkiye’nin iki şüpheli kardeş konusunda Avrupa’yı uyardığı da öğrenildi. Gece saatlerinde Belçika'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 07:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 07:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a Belçika'dan 'terörist' cevabı
Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya; terörü, teröristi, terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. Buyurun Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz. Ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum.”

Erdoğan’ın sözünü ettiği yabancı terörist savaşçının, Brüksel saldırılarının faillerinden biri olduğundan şüphelenilen Brahim El Bakraoui olduğu öğrenildi. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, El Bakraoui geçen haziran ayında Gaziantep’te yakalanarak temmuz ayında, idari kararla kendi talebi doğrultusunda Hollanda’ya sınır dışı edildi. Türkiye’nin El Bakraoui’nin yabancı terörist savaşçı olduğu yolundaki uyarısını birer notayla hem Hollanda’ya hem de Belçika’ya bildirmiş olduğu da kaydedildi. 

TÜRKİYE'YE 2013'TE GİRİŞ YAPMIŞLAR

Bakraoui kardeşler, 2013’te yasal yollardan Türkiye’ye giriş yaptı. Kardeşlerin, Suriye’ye geçtiği ve IŞİD kamplarına katıldıkları öğrenildi. IŞİD’in Kasım 2015 tarihindeki Paris saldırısından sonra Türkiye, AB’yi tekrar Bakraoui kardeşler konusunda uyardı.

BELÇİKA'DAN YANIT GELDİ

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştirenlerden İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.
 
Geens, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'deki saldırganlardan birinin Gaziantep'te yakalanıp sını dışı edildiği yönündeki sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kamu yayın kuruluşu VRT'ye konuşan Geens, İbrahim el Bakraoui'nin Türkiye'de yakalandığını ancak Belçika'ya değil, Hollanda'ya gönderildiğini söyledi. Bakan, "Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı, şartlı olarak tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.