Hava Durumu

Erdoğan'dan flaş açıklama: "Gülen ile görüştürmek istediler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği röportajda çarpıcı bir detayı ilk kez paylaştı: 'Darbeciler Genelkurmay Başkanı'na 'Sizi Fethullah Gülen'le konuşturalım' diyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan flaş açıklama: "Gülen ile görüştürmek istediler"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24'ün sorularını yanıtladı. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde istihbaratta belli eksiklikler olduğunu ancak Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevlerinin başında olduğunu aktardı.

Erdoğan, "Bizde bir söz vardır 'Dereyi geçerken at değiştirilmez', şu anda görevlerine devam edecekler. İstifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de herhangi bir müdahalede bulunmadığımız için görevlerine devam edecekler" dedi.
Belçika'da gerçekleşen havalimanı saldırısından önce Türkiye'nin Belçika'ya istihbarat verdiğini anlatan Erdoğan "Bizi dinlemediler ve bu saldırı gerçekleşti" dedi.

FRANSA, BELÇİKA, ABD VE ALMANYA ÖRNEĞİ

Erdoğan, şunları söyledi:

"Fransa'da aylarca Olağanüstü Hal ilan edildi, Belçika'da, ABD'de... Almanya'da 6 kişi öldü ve OHAL ilan edildi.
Türkiye'de 246 kişi yaşamını yitirdi. Bu ülkelerin hiçbiri darbe girişimiyle karşılaşmadı. Biz tüm bu adımları atarken, eğer bu darbe girişiminin arkasında yer alan herhangi bir yazılı veya görsel medya onlar da bunun cezasını çeker. Ancak bunlar Pensilvanya'dan aldıkları talimatlarla darbe girişimini hazırladılar.

İLK KEZ PAYLAŞTI

Şu anda itirafçılar var, bunlar talimatı kimden aldıklarını söylüyor. Bunlardan biri Genelkurmay Başkanı'na sizi Fethullah Gülen'le görüştürelim diyor. Bunu ilk kez sizin kanalınızda açıklıyorum.Ortada bir darbe girişimi var ve girişimin lideri ortada. Şu an birçok mahkemede Fethullah Gülen'in terör örgütü liderliği olduğu yönünde yargılamalar var.

GÜLEN'İN İADESİ

ABD'nin bizden istediği suçlu iadelerini hiçbir belge talep etmeden uyguladık. Onlar bizden hala belge istiyorlar. Buna rağmen biz de süratle elektronik ortamda belgeyi gönderdik. İtirafçıların belgelerini de ayrıca göndereceğiz. Dışişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve kendi özel temsilcilerimi ABD'ye göndereceğim."

İdam konusunda sorulan bir soru karşısında "Dünyanın pek çok ülkesinde idam bugün uygulanan bir yöntem. Millet bunu istedikten sonra bizim için her şey değişir" dedi.

Türkiye'nin yıllardır AB kapısında olduğunu anlatan Erdoğan, "Bizim adaylık sürecimizde Türkiye'den daha geri durumda pek çok ülke üyeliğe kabul edildi, Türkiye gerek insan hakları, gerek ekonomik olarak güçlü bir ülke" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.