Hava Durumu

Eski bakan Kemal Unakıtan vefat etti

Üç dönem maliye bakanlığı yapan Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Unakıtan, 70 yaşında 3 çocuk babasıydı...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski bakan Kemal Unakıtan vefat etti
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hayatını kaybetti. Bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Unakıtan, bu sabah Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Türkiye'de 3 dönem Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında vefat etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Unakıtan, 2009'da by-pass, 2013'te de böbrek nakli operasyonu geçirmişti.

KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Eski Bakanlarımızdan Kemal Unakıtan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "Maliye eski bakanımız Kemal Unakıtan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.  

MALİY BAKANI AĞBAL'DAN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise yaptığı açıklamada,  

"Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan Hakkı'n Rahmetine kavuşmuştur. Uzun yıllar Maliye Bakanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunmuş, kamu maliyesinin düzeltilmesinde ve mali disiplinin sağlanmasında çok emeği olmuştur. Ekonomimizin yapısal dönüşümünde kilit kararların alınmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Sayın Bakanımızla uzun yıllar birlikte çalıştık, üzerimizde emeği çoktur" dedi. Ağbay," Çok özverili, ülke ve millet sevdalısı, milletimizin manevi değerlerini herşeyin üzerinde tutan, yürekli ve cesur bir insan olarak bildik.  Kendisinden çok şeyler öğrendik  Görev yaptığı yıllar Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarından alınıp düzlüğe çıkarıldığı yıllar olmuştur. Tüm bu süreç boyunca, gece gündüz büyük bir gayretle, azimle, sağlığı pahasına çalışmış ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Bu yoğun çalışma ortamı içinde önemli hastalıklar geçirmiştir. Bu dönemlerde de her zaman sabırlı, inançlı, Hakkı'n rızasına teslim olmuş her daim Memleketimiz için dua da bulunmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta saygıdeğer hanımefendi olmak üzere kederli ailesine,  Maliye Bakanlığı camiasına, Sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman Onur duyduğu Aziz milletimize başsağlığı diliyorum"  ifadelerini kullandı.

KEMAL UNAKITAN KİMDİR?

1946 yılında Edirne'inin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamladı. 1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak göreve başladı.

SEKA Genel Müdür Muavinliği ve 1976-1978 yılları arasında SEKA Genel Müdürlüğü yaptı. Daha sonra özel sektöre geçti; çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında (Albaraka Türk Finans Kurumu), dış ticaret şirketlerinde Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu üyeliği ve Yöneticilik yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır ve İngilizcebilmektedir.

ÖZELLEŞTİRMENİN PATRONU OLDU

2002 yılında 58. Hükümette Maliye Bakanlığı'na getirildi. Erdoğan'ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den alarak, kendisine bağlamasıyla özelleştirmenin de patronu oldu. Farklı tavır ve uygulamalarıyla sürekli olarak 'ilgi ve tepki' nedeni oldu ve gündemde kaldı. 2007'de Parti'den Eskişehir milletvekili seçilen Unakıtan, 60. hükümette de Maliye Bakanı olarak görev aldı ancak 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu bu görevi Mehmet Şimşek'e devretti ve kendisi kabine dışında kaldı.

BÖBREK VE KALP RAHATSIZLIĞI YAŞADI

Kemal Unakıtan, son yıllarda kalbi ve böbreğiyle ilgili sağlık sorunları yaşadı. 2009 yılında ABD'de by-pass operasyonu geçirdi. 2013 yılında Akdeniz ÜniversitesiHastanesi'nde böbrek nakli oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.