Hava Durumu

Esrarengiz patlama...Çok sayıda yaralı var

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hafif yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esrarengiz patlama...Çok sayıda yaralı var
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki otoparkında bu sabah 08.55 sıralarında patlama meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Hayati tehlike içeren hernagi bir durum söz konusu değil. Yaralılar da birkaç cam sıyrığı dışında 10-12 civarında" dedi.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Sabah saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında  henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda her bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden 10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Patlamanın terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor. Patlama nedeniyle otoparkta bulunan araçlarda hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

BAŞKAN ÇETİN: CAN KAYBI YOK

ATSO Başkanı Davut Çetin ise patlamanın neden kaynaklandığına yönelik şu an için bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirtti. Çetin, olayda can kaybı olmadığını, otoparktaki bazı araçlarda hasar oluştuğunu ve bina camlarının bir bölümünün kırıldığını aktardı.


\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada, patlamanın kaza sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Türel, "Yaralıların hayati tehlikesi yok. Terör saldırısı olmayabilir" dedi.

Türel şunları söyledi:

"Hayati tehlike içeren hernagi bir durum söz konusu değil. Yaralılar da birkaç cam sıyrığı dışında 10-12 civarında, tehlike söz konusu değil. Patlamanın nedeni emniyet birimleri değerlendiriyor. Dünyanın en önemli organizasyonlar, Antalya'da en ufak güvenlik tehlikesine yol açmadan tamamlandı. Kimsenin olmadığı, şehirden uzak binada, böyle bakınca bir terör eylemi gibi durmuyor. Ama her türlü araştırma yapılıyor. Bugün öğlen saatlerinde Ticaret Odası'na bir ziyaretim sözkonusuydu, bu ziyaretimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 


\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.


\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camlar indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı. İkinci sıraya park edilen araçlardan biri patladı. Onun etkisiyle ön sırada binanın yanına park edilmiş araçlardan ikisi yandı. Araçlardan biri tamamen, diğeri kısmen yandı. Yaralananlar da cam kırıklarından yaralandı" dedi.​

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

LPG DE OLABİLİR

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, olayla ilgili yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını dile getiren Tonbul, “LPG de olabilir” diye konuştu.


\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.