Hava Durumu

Kanlı kasım! 28 kadın...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kasım ayında 28 kadının öldürüldüğünü, 19 kadına cinsel şiddet uygulandığını, 1 transeksüelin ise nefret suçuna maruz kaldığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanlı kasım! 28 kadın...
Türkiye'de tüm çabalara rağmen bitmek bilmeyen kadınlara yönelik şiddeti durdurmak ve şiddet mağduru kadınlara sosyal ve adli destek vermek amacıyla gönüllü kadınların kurduğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kasım ayı şiddet istatistiklerini açıkladı. 
 
28 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, 19'UNA CİNSEL ŞİDDET UYGULANDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü de içinde barındıran bu ayda tam 28 kadın öldürüldü, 19 kadına da cinsel şiddet uygulandı. Kasım ayında Konya’da 4, Adana’da 3, Gaziantep, Hatay, Balıkesir ve İstanbul’da 2 kadın, erkeklerin elinde can verdi. Kadınların yüzde 75’ini ölüdüren ise türlü bahanelerle en yakınlarıydı. 
 
25 ÇOCUK ANNESİZ

Kadınların yüzde 35’i kendi hayatına dair karar vermek istediği, yüzde 8’i boşanmak ve ilişkisini sonlandırmak istediği, yüzde 4’ü tecavüze direndiği için öldürülüdü. Kasım ayında öldürülen kadınların yüzde 32’sinin canını ateşli silahlar, yüzde 24’ü kesici aletler aldı. Sadece bu ay tam 25 çocuk annesiz kaldı. İzmir’de Öznur Aktaş’ı, boşanmak üzere olduğu eşi 18 yerinden bıçakladı. Kocaeli’de yaşayan N.A.’nın sevgilisi kaburgalarını kırıp cinsel organına kezzap döktü. 

ÇIKTIĞI GÜN TECAVÜZ

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre Kasım ayında cinsel şiddete maruz kalan kadınların yaşı 16 ile 30 arasındaydı. Sadece bu ay iki engelli kadına tecavüz edildi. Ankara’da tacizden girdiği cezaevinden çıkan erkek, 24 saat dolmadan bir kadına tecavüz etti, başka bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. Konya’da Bulut Üstünkul, anlaşmalı olarak boşandığı eşi Filiz Yurdabak ve kayınvalidesini çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Bulut Üstünkal gözaltına alındığı sırada, “Namusumu temizledim. Kadın hakları diye bir şey yok” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.