Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na dokunulmazlık çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında Başbakan Davutoğlu'na dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısında bulundu. ''Eski bakanların dokunulmazlığı kalkmıyor'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Davutoğlu’na sesleniyorum namuslu bir adamsan, yolsuzluktan şikayet ediyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na dokunulmazlık çağrısı
İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bu iktidar partisi asla samimi bir parti değil. İlkeli davranmak lazım ilkeli davranıyoruz. Meclis'e diyorlar ki bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz. Kimsenin olmayacak. Ama Davutoğlu’nun dokunulmazlığı kalkmayacak. Ama benimki kaldırılacak. Kaldırmazsanız namertsin. Be etkisiz eleman… Dokunulmazlıkları kaldıracak olan sendin. Desene benim ki de kaldırılacak. Diyemiyor. Neden çünkü abisi izin vermiyor.

BAKANLARIN DOKUNULMAZLIĞI KALKMIYOR

İki, peki bakanların dokunulmazlığı kalkıyor mu? Kalkmıyor neden çünkü onlar malı götürüyor. Üç; peki eski bakanlar? Bugün de herhalde bir tweet atmıştır herhalde bakara makara ayağına. Kuran’la Allah’ın kitabıyla dalga geçen onların yanında saf tutmuş durumda. Diğer üç bakanın dokunulmazlığı kalkıyor mu? Kalkmıyor. Bunların dokunulmazlığı aynen devam ediyor. Hırsız hırsızı korur düzgün adamı korumaz.

Davutoğlu’na sesleniyorum namuslu bir adamsan, yolsuzluktan şikayet ediyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım. Bunların bir abisi var hani. 'Anayasadan laiklik kalkmalı, Şeriat gelmeli' diyen. Şeriat gelmediği için bunlar mutlu olmalı çünkü şeriat gelse kolu kesin bir AKP ordusuyla karşılaşacağız.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN DURUMU

Buradan bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum siz bir çalışma yapmadınız. BizCHP olarak şehit ailelerini, gazilerimizi korumak istiyoruz. Dediler ki bedelliden elde edilecek gelir şehit aileleri ve gazilere verilecek. Hiç yapılmadı. Şehit ailelerine iş verildi, gaziler unutuldu. Gazilik sektör oldu dediler. Gazilerden şikayet ettiler. Gazilik sektör olduysa sen de göndersene askere. Böyle bir düşünceye biz evet demeyiz. Şehit yakınları ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bir kanun teklifi verdik, sağlık yardımlarından yararlanma… Bütün sağlık harcamaları devlet tarafından karşılansın diyoruz. Biz hazırız vatandaş olarak ödemeye hazırız. Milletvekilleri sağlık yardımından hangi koşullarda yararlanıyorsa, ek ücret ödemeksizin, bütün sağlık yardımlarından yararlanacaksınız. CHP iktidarında size ev de verilecek. Mülkiyeti size ait olacak.

AÇIK ÇEK VERİYORUM BU KANUNU MECLİS'TEN GEÇİRELİM

Şehitlerin ve gazilerin çocuklarından sadece bir tanesine iş veriyorlar. Hani en az üççocuk diyordun. Çocuklar arasında sen nasıl ayrım yaparsın… Gazilerimizin şehitlerimizin çocuklarının tamamına iş vereceğiz.
Gazilerimizin tamamına 'Gazi' yazan özel bir plaka verilmesi lazım. Yolda giderken o arabayı kullananın fark edilmesi lazım. İngiltere’de bir gazi mağazaya gittiğinde anons yapılır “mağazamızı onurlandırdı” diye biz ise açlığa mahkum ediyoruz.

Şehit eşine milletvekili eşi kaç para alıyorsa verilmelidir.

Başbakan'a çağrı yapıyorum siz de şehit aileleri ve gazileri düşünüyorsanız gel beraber açık çek veriyorum bu kanunu Meclis'ten geçirelim.

Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için onur kaynağıdır ve her saman onur kaynağı olmaya devam edecekleridir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.