Hava Durumu

'Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası ödül töreninde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor'
 "15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemize sahnelenmeye çalışılan oyunların farkındasınız. Faiz, borsa döviz hareketleri üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar." diyen Erdoğan, "Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor. Faiz oranlarını düşürelim ki yatırımcının önünü açalım. İşsizliğin en önemli sebebi yatırımların durmasıdır. Faizi indiremezsek yatırımcı kaybederiz." diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Siz değerli işadamlarımızı özellikle böyle anlamlı bir toplantıda bizi biraraya getirmeniz nedenyle şükranla anıyorum.

Yaklaşık bir yıllık aranın ardından Kayseri'de siz ticaret erbabımızla biraraya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Kayseri Sanayi Odası ödül töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sizler işiniz gereği müşteri ile doğrudan muhattap olan insanlarsınız. 14 yıldır olduğu gibi bugünde sizlerin hassasiyetine tercüman olmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemize sahnelenmeye çalışılan oyunların farkındasınız.

Faiz, borsa dövizhareketleri üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar.

Alışveriş merkezlerinin patronlarına sesleniyorum eğer vatanseversek şu dövizleri TL'ye çevirelim. Biz devlet olarak ihalelerde bile TL olarak ihaleleri yapma noktasına planlama kararı aldık.

Rusya, İran ve Çinle görüştük. Yerel paralarımızla alışveriş yapalım. Rusya ile ruble, Çin'le Yuan ile, İran ile Dinar'la alışveriş yapacağız. Bir tuzak kuruldu bu tuzağı bozmamız lazım.

Tüm işadamı kardeşlerim bu hassasiyet ile bu iş rayına oturana kadar çalışacağız. Asker elbisesi giymiş piyonlara amaçlarına ulaşamayınca paralarını devreye soktular.

15 Temmuz sonrası ekonomimizde sahnelenmeye çalışan oyunun hepiniz farkındasınız. 15 Temmuz'da gerçekleştiremedikleri darbeyi faizle dövizle yapmaya çalışıyorlar. Eğer vatan seversek şu dövizleri TL'ye çevirelim. 

Ekonomide sahnelenen oyunun siz de farkındasınız. 

Elinde para olan piyaonlarını öne sürdüler.

2018'in başında 3. havalimanının açılışını yapacağız.

Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor. Faiz oranlarını düşürelim ki yatırımcının önünü açalım. İşsizliğin en önemli sebebi yatımrımların durmasıdır. Faizi indiremezsek yatırımcı kaybederiz.

Faizde 4.6'ya kadar düşürmüştük, hemen Gezi olaylarını patlattılar.

Bu FETÖ'cüler tarihten anlasalar Çanakkale'yi yedi düvele dar etmiş bu milletin diz çökmeyeceğini bilirlerdi. Bu milletin her ihanete hazırlıklı olduğunu bilirlerdi.

Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşlarına karşı merhametli bir devlet var. 

Su uyur FETÖ'cüler uyumaz, Helali haram sayacak kadar akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmamalıyız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.