Hava Durumu

Şehit ateşi o illere düştü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Cevatpaşa ile Dabanoğlu mahallesi arasında bulunan kilisenin çevresindeki evlerde bulunan PKK’lı teröristler, güvenlik güçlerine dün otomatik silahlarla ateş açtı. Bu saldırılarda şehit olan bir teğmen ile bir astsubay şehit oldu. İşte şehitlerin kimlikleri...

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit ateşi o illere düştü
Keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte 5 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde kaldırılan askerlerden Teğmen Abdülselam Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Birinin durumu ağır 3 askerin tedavisinin Diyarbakır Asker Hastanesi’nde sürdüğü belirtildi. Çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü. 

Hakkari’nin Durankaya Beldesi nüfusuna kayıtlı şehit Teğmen Özatak için bugün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda cenaze töreni yapılacak. Babası köy korucusu olan Özatak’ın cenazesi Durankaya Beldesi’nde toprağa verilecek. 

Şehitlerden Bıçakçı’nın Trabzon’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin kız kardeşi Pınar Bıçakçı, “Sabah mesaj yazdım ona, o ölemez” diyerek ağladı.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de 11, Diyarbakır Sur’da 7, Hakkari Valiliği de operasyonlarda 12 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.