Hava Durumu

Tehlikeli gerginlik! 'Türk Bayrağı yakıldı" iddiasıyla...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Doğu ve Güneydoğulu işçilerin Türk Bayrağı yaktıkları iddiası, ilçe halkını ayaklandırdı. Gerginlik 4 saat sonra polis müdahalesiyle sonlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 01:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 01:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tehlikeli gerginlik! 'Türk Bayrağı yakıldı" iddiasıyla...
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Doğu ve Güneydoğulu işçilerin Türk Bayrağı yaktıkları iddiası, ilçe halkını ayaklandırdı. Polis ekipleri, dağılmayan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Dağçeşme Mahallesi'nde bulunan bir inşaatta işçi olarak çalışan Doğu ve Güneydoğu kökenli yaklaşık 50 kişiden bazılarının Türk Bayrağı yaktıkları öne sürüldü. Bunu duyan ilçe sakinleri ilk olarak inşaat alanının bulunduğu bölgeye gitti. Burada vatandaşlar ile işçiler arasında tartışma ve kısa süreli arbede yaşandı.

KALABALIK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YÜRÜDÜ

İşçilerden 2 kişinin gözaltına alındığı söylentisi üzerine yaklaşık 750 kişilik kalabalık, Cumhuriyet Meydanı yakınlarında bulunan İlçe  Emniyet Müdürlüğü'nün önüne yürüdü. Burada bir süre slogan atan kalabalık, gözaltına alındığı öne sürülen şahısların kendilerine verilmesini istedi.

KAYMAKAM "DAĞILIN" UYARISI YAPTI

Polisin kalabalığa dağılın çağrılarına rağmen grubun dağılmaması üzerine Kaymakam  Numan Hatipoğlu olay yerine geldi. Vatandaşlara hitaben konuşan Kaymakam Hatipoğlu, "Şahıslar hakkında hukuk içerisinde gereken işlem yapılacaktır. Devlet gerekeni yapıyor. Lütfen dağılın" ifadelerini kullandı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Polis, emniyet müdürlüğü önünde kalkanlarla önlem alırken, kalabalığa da biber gazıyla müdahale etti. Kalabalık içerisinden bir grubun ise inşaat alanına gittiği ve burayı taşladığı öğrenilirken, ilçede gerginlik sürüyor.

4 SAAT SONRA SON ERDİ

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, İnşaatta Türk Bayrağı yaktıkları iddiası yaşanan gerginlik 4 saat sonra polis müdahalesiyle sona erdi.

Merkez polis karakolu önünde dağılmayan kalabalığa saat 03.00'da biber gazıyla müdahale edildi.  Kalabalık gözaltına alındığı öne sürülen şahısların kendilerine verilmesini istedi. Yaklaşık 4 saat süren gerginlik polisin biber gazlı müdahalenin ardından grup dağıldı. 3 işçi memleketleri Diyarbakır'a gönderildi.

Olayda yaralanan 2 polis ayakta tedavi edildi. Yetkililer, inşaatın üst katında asılı bayrağın büyük bir ihtimalle kaynak makinesinden çıkan kıvılcım sonucu yanmış olabileceğini dile getirdiler.  Bu arada, olaylar sebebiyle gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.