Hava Durumu

Türkiye, YPG'yi gece yarısı yine bombaladı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu. Türkiye angajman kurallarına göre hareket ettiğini açıkladı. TSK güçleri, gece yarısı YPG mevzilerine 10 top atışı daha yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye, YPG'yi gece yarısı yine bombaladı
AFP'nin aktardığına göre, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi.  Rahman'ın bu ifadelerine karşın, bir Kürt yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, Miniğ'in YPG kontrolünde olmadığını, Ceyş ül Suvvar (Devrimciler Ordusu) isimli bir başka Kürt grubun elinde olduğunu öne sürdü.

TÜRK KAYNAKLARI DOĞRULADI 

CNN Türk'e konuşan Türk güvenlik yetkililerine göre TSK, Maranas köyünün 1 km. yakınındaki YPG mevzilerini vurdu. Bombardımanın halen sürdüğü belirtiliyor.

Reuters'a konuşan bir Türk hükümet yetkilisi, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD hedeflerini top ateşine tuttu" dedi.

GECE YARISI 10 TOP ATIŞI

Türkiye'nin gece 00.00 sularında YPG mevzileri tekrardan bombalanmaya başladı. Obüsler seri atış pozisyonunda 4'lü ateşlemeyle YPG hedefleri imha ediyor. Türkiye'nin, Halep'in kuzeyinde PYD unsurlarını gece 00.00 sularında tekrardan bombalamaya başlandı.Obüsler seri atış posizyonunda 4'lü ateşlemeyle YPG hedeflerini imha etti. Yerel kaynaklara göre 10 atış daha yapıldığı öğrenildi.

İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ

Suriye’deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.


Türkiye'nin bombardımanından sonra bölgedeki yerel kaynakların geçtiği görüntüler.

MİNİĞ NEDEN ÖNEMLİ?

Ana omurgasını PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Azez ile Tel Rıfat arasındaki Miniğ Hava Üssü'nü geçtiğimiz günlerde ılımlı muhaliflerden aldı. Bu da Halep kırsalında muhaliflerin kalesi niteliğindeki Tel Rıfat ile Türkiye arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor.

Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor. Bu teze karşı çıkan ABD ve Rusya ise PYD’ye yardım ediyor. Rusya’nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı.

PAZARTESİYE KADAR HALEP BÖYLEYDİ

Amerikan Washington Post gazetesinde kullanılan bu hareketli GIF, Şubat ayı başından geçen pazartesi gününe kadar Suriye'nin Halep şehri çevresindeki son gelişmeleri detaylandırıyor. Halep, haritanın ortasında altta.

İki haftadan kısa bir süre içinde rejim güçleri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı milisler (Bej renkle gösterilmiş) Halep'te muhaliflerin kontrolündeki mevkileri kuşatmayı başardı ve Türkiye ile ikmal hatlarını kesti.

Yeşil boyalı alan ise genel hatlarıyla muhaliflerin kontrolü altında; Türkiye'ye bağlanan hayati koridor giderek artan bir şekilde rejim güçleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin tehdidi altında. (Sarıyla gösterilmiş)



Geçen hafta süresince bu hat kesildi ve bu, Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik katı ve ölümcül kuşatma olasılığını artırdı.

DAVUTOĞLU: '60 BİN SURİYELİ'Yİ ORTADA BIRAKMAYIZ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Erzincan'da yaptığı konuşmada, Azez'deki gelişmeler hakkında şunları söylemişti: 

"İki gün önce hainler, alçaklar hava bombardımanıyla, milislerle Azez'e saldırdıklarında bütün devlet zirvesi istişare yaptık. Azez'e nasıl sahip çıkarız diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderlerine terk etmedik. 4 yıldır mazlumun yanında olan bir ülke olarak kimseden nasihat almayız. 60 bin Suriyeliyi ortada bırakmayız."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.