Hava Durumu

Dünya bu kızı konuşuyor! Kanser hastasıydı kendini dondurdu

İngiltere'de ölümün eşiğinde olan 14 yaşındaki genç kızın talebini mahkeme kabul etti. Tarihe geçen karara göre genç kızın bedeni öldükten sonra dondurulmak üzere ABD'ye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya bu kızı konuşuyor! Kanser hastasıydı kendini dondurdu
Nadir bir kanser türü nedeniyle ölümün eşiğinde olan 14 yaşındaki bir genç kızın talebini mahkeme kabul etti. İngiltere'de bir ilk olarak tarihe geçen karar göre, genç kızın bedeni öldükten sonra dondurulmak üzere ABD'ye gönderildi.

DOĞRU YA DA YANLIŞIN ÖTESİNDE BİR KARAR!

Yüksek mahkeme annenin, kızının bedenine ne olacağına karar vermesine izin verdi.Ekim ayında vefat eden kız dondurulma işlemi için ABD'ye götürüldü ve burada saklanacak.

İsmi verilmeyen Londralı genç kız hastalığının son aylarını internetten dondurulma işlemini inceleyerek geçirmiş. Yargıya varmadan önce genç kızı hastanede ziyaret eden hakim Peter Jackson kararın "dondurulmanın doğruluğu ya da yanlışlığıyla ilgili olmadığını" söyledi.

GENÇ KIZIN HAKİME MEKTUBU

"Benden neden bu alışılmadık şeyi yapmak istediğime dair bir açıklama isteniyor. Ben sadece 14 yaşındayım ve ölmek istemiyorum ama ölüyorum. Dondurulmak, yüzyıllar sonra bile olsa bana iyileşme ve yeniden uyanma şansı vereceğini düşünüyorum. Toprağın altına gömülmek istemiyorum. Yaşamak, uzun yaşamak istiyorum ve gelecekte kanserim için bir tedavi bulunacağını ve beni uyandıracaklarını düşünüyorum. Bu şansa sahip olmak istiyorum. Bu benim tek dileğim."

EKSİ 130 DERECE SIVI NİTROJEN

Dondurulma işlemi tartışmalı bir prosedür ve kimse dondurulan bir kişinin daha sonra hayata döndürülüp döndürülmeyeceği bilmiyor. Dünyada sadece ABD ve Rusya'da bulunan birkaç tesiste uygulanan işlemde, insan bedeni eksi 130 derecedeki sıvı nitrojenin içinde muhafaza ediliyor.

ANNESİNİN RIZASINI YETERLİ SAYDI

Genç kızın babası bu duruma karşı çıkıyordu. Baba, "Diyelim ki onu 200 sene sonra hayata döndürdüler, hiçbir akrabası hayatta olmayacak ve hiçbir şeyi hatırlamayacak. Hâlâ 14 yaşında olacağından çaresiz bir durumda, ülkesinden uzakta ABD'de ne yapacak."

Ancak anne ve baba yıllar önce ayrıldığından ve son yıllarda babası kızıyla hiç ilgilenmediğinden hakim bu endişeleri göz önünde bulundurmadan, annenin rızasını yeterli saydı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.