Bu mevsimin en güzel ve en ucuz balıklarından olan Çinekop, nasıl pişirilir? İşte tarifi...
Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kasım ayında ve sonbaharda yenebilecek en güzel en lezzetli balıklardan biri de çinekoptur. Çeşitli pişirme yöntemleri olsa da tercih edilenlerin başını çinekop tava almaktadır.
Peki çinekop tava nasıl pişirir?
Malzemeler
1 kilo çinekop balığı
1 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tarifi
Öncelikle temizlenmiş çinekop balığını iyice yıkayın suyunu süzdürün ardından gazete kağıdı veya bir tepsiye malzemeleri karıştırın balık tavasına yarım çay bardağı yağın yarısını gezdirin.
Az yağda pişerse daha güzel oluyor. Balıkları önce un karışımına sonra yağlanmış tavaya koyup ocağı yakın. Alt tarafı kızardıktan sonra düz bir kapak veya tavaya denk gelen bir tabakla çevirip üstü alta getirin. Her iki tarafı da kızarana dek pişirin.
Fırında çinekop nasıl yapılır?
Çinekop en sevilen balıklardan biri. Fırında çinekop tarifiyle enfes bir balık sofrası hazırlayabilirsiniz. İşte pratik fırında çinekop tarifi
malzemeler
1 kg çinekop
2 havuç
1-2 orta boy soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Tarifi:
Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Üzerine pişirme kağıdı serin. Soğanları halka halka dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş havuçları serpin. Balıkları yıkayıp üzerine kesikler attıktan sonra tepsiye dizin.
Bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve tuzu karıştırım balıkların üzerine iyice sürün. En üste de limon dilimleri koyun. Fırında çinekop yaparken önce pişirme kağıdını sonra da alüminyum folyoyu kapatarak 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Çinekop fırında çok çabuk pişen bir balıktır. Çinekoptan güzel kokular geldiğinde piştiğini anlayacaksınız. Fırında çinekop yaparken tepsinin tabanına isterseniz patates de dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İşte Çinekop tarifleri..
Bu mevsimin en güzel ve en ucuz balıklarından olan Çinekop, nasıl pişirilir? İşte tarifi...
Peki çinekop tava nasıl pişirir?
Malzemeler
1 kilo çinekop balığı
1 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tarifi
Öncelikle temizlenmiş çinekop balığını iyice yıkayın suyunu süzdürün ardından gazete kağıdı veya bir tepsiye malzemeleri karıştırın balık tavasına yarım çay bardağı yağın yarısını gezdirin.
Az yağda pişerse daha güzel oluyor. Balıkları önce un karışımına sonra yağlanmış tavaya koyup ocağı yakın. Alt tarafı kızardıktan sonra düz bir kapak veya tavaya denk gelen bir tabakla çevirip üstü alta getirin. Her iki tarafı da kızarana dek pişirin.
Fırında çinekop nasıl yapılır?
Çinekop en sevilen balıklardan biri. Fırında çinekop tarifiyle enfes bir balık sofrası hazırlayabilirsiniz. İşte pratik fırında çinekop tarifi
malzemeler
1 kg çinekop
2 havuç
1-2 orta boy soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Tarifi:
Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Üzerine pişirme kağıdı serin. Soğanları halka halka dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş havuçları serpin. Balıkları yıkayıp üzerine kesikler attıktan sonra tepsiye dizin.
Bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve tuzu karıştırım balıkların üzerine iyice sürün. En üste de limon dilimleri koyun. Fırında çinekop yaparken önce pişirme kağıdını sonra da alüminyum folyoyu kapatarak 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Çinekop fırında çok çabuk pişen bir balıktır. Çinekoptan güzel kokular geldiğinde piştiğini anlayacaksınız. Fırında çinekop yaparken tepsinin tabanına isterseniz patates de dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR