Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Işık "Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Hal böyle olunca Bandırmalılar da bol bol tuzlu balık ve lakerda yapıyor" dedi.
Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Marmara veKaradeniz'deki palamut bolluğundan yararlanmak isteyen vatandaşlar, fiyatların da ucuz olmasından dolayı lakerda yapmaya başladı.
Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Nihat Işık,Marmara ve Karadeniz'de bir ay içinde yakalanan palamudun geçen yıllara göre bir sezonda avlanan palamut miktarını geçtiğini belirtti. Işık, yaklaşık 1 kilogram gelen bir palamudun tezgahlarda 5 liraya satıldığını, hal böyle olunca vatandaşların da lakerda yapmaya başladıklarını söyledi.
Işık, şunları kaydetti.
"Karadeniz ve Marmara'da geçtiğimiz yıllara oranla daha bol çıkan palamut vatandaşların lakerda ve tuzlu balık özlemini giderdi. Vatandaşlar, ucuz ve iri palamutları kış aylarında sofralarına getirmek için çeşitli yöntemler uyguluyor. Kimi iri balıkları dilimleyerek tenekelerde tuzladı, kimileri de lakerda yaptı. Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Hal böyle olunca Bandırmalılar da bol bol tuzlu balık ve lakerda yapıyor."
Bandırma'da balıkçılık yapan Ali Çakıroğlu da vatandaşların genelikle palamudun azalmaya başladığı dönemde lakerda yaptığını belirtti.
Palamut şu an tezgahlarda bol ve ucuz olduğu için Bandırmalıların erkenden lakerda yapmaya başladığını dile getiren Çakıroğlu, "Bu sene palamut erken yağlandı. Onun için bizler de lakerda yapmaya başladık. Maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar bir kilonun üzerinde olan palamutlardan tuzlu balık ve lakerda yapıyor." dedi.
LAKERDA NEDİR?
Uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık etine lakerda deniliyor. Torik ve palamut balıklarından yapılan lakerda, 2-3 hafta içinde yenilecek duruma geliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Palamutta "lakerda" zamanı
Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Işık "Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Hal böyle olunca Bandırmalılar da bol bol tuzlu balık ve lakerda yapıyor" dedi.
Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Nihat Işık,Marmara ve Karadeniz'de bir ay içinde yakalanan palamudun geçen yıllara göre bir sezonda avlanan palamut miktarını geçtiğini belirtti. Işık, yaklaşık 1 kilogram gelen bir palamudun tezgahlarda 5 liraya satıldığını, hal böyle olunca vatandaşların da lakerda yapmaya başladıklarını söyledi.
Işık, şunları kaydetti.
"Karadeniz ve Marmara'da geçtiğimiz yıllara oranla daha bol çıkan palamut vatandaşların lakerda ve tuzlu balık özlemini giderdi. Vatandaşlar, ucuz ve iri palamutları kış aylarında sofralarına getirmek için çeşitli yöntemler uyguluyor. Kimi iri balıkları dilimleyerek tenekelerde tuzladı, kimileri de lakerda yaptı. Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Hal böyle olunca Bandırmalılar da bol bol tuzlu balık ve lakerda yapıyor."
Bandırma'da balıkçılık yapan Ali Çakıroğlu da vatandaşların genelikle palamudun azalmaya başladığı dönemde lakerda yaptığını belirtti.
Palamut şu an tezgahlarda bol ve ucuz olduğu için Bandırmalıların erkenden lakerda yapmaya başladığını dile getiren Çakıroğlu, "Bu sene palamut erken yağlandı. Onun için bizler de lakerda yapmaya başladık. Maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar bir kilonun üzerinde olan palamutlardan tuzlu balık ve lakerda yapıyor." dedi.
LAKERDA NEDİR?
Uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık etine lakerda deniliyor. Torik ve palamut balıklarından yapılan lakerda, 2-3 hafta içinde yenilecek duruma geliyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR