Hava Durumu

Snapchat evliliği 2 saatte bitirdi

Evlenmeden önce evlilik sözleşmesi imzalayan Suudi çiftin evliliği iki saat sürdü. Suudi Arabistan'da bir damat eşiyle evlenmeden önce kuralları oldukça sert olan bir evlilik sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye gelinin evlendikten sonra sosyal medyayı kullanmaması yönünde bir madde konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Snapchat evliliği 2 saatte bitirdi
Independent'ta yer alan bir habere göre, Snapchat kullanan gelinin evliliği iki saat sürdü. 

Ancak düğünden sadece iki saat sonra gelin Snapchat hesabından, geceye ait fotoğrafları paylaşınca sözleşmedeki maddeyi gösteren damat evliliği bitirme kararı aldı. Çiftin adı açıklanmasa da gelinin kardeşi Suudi Arabistan'daki Okaz gazetesine yaptığı açıklamada kız kardeşinin maddeyi çiğneyerek evliliğin sonlanmasına neden olduğunu ifade etti. 

Gelinin ailesi kararın çok sert olduğunu belirtse de damat ve ailesi kararından vazgeçmedi. Şeriat yasalarıyla yönetilen Suudi Arabistan'da erkekler eşlerinden boşanırken oldukça geniş haklara sahip.

Öte yandan eşinden boşanmak isteyen bir kadın ya kocasından izin almak zorunda ya da jüriden onay alması gerekiyor. Ayrıca kadınların çocukları büyümüşse velayeti de kaybediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.